USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинській дитячій лікарні відкрили нове відділення. Яких пацієнтів прийматимуть

9 Грудня 2022 16:10
Нове відділення діагностики з інфекційними ліжками із 9 грудня запрацювало в обласній дитячій клінічній лікарні, що входить до складу Волинського територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства. Вже сьогодні відділення прийме перших шістьох пацієнтів.

На ремонт приміщень під нове відділення, який тривав три місяці, спрямували півтора мільйона гривень із власних коштів комунального підприємства. Тут на постійній основі працюватимуть три лікарі, семеро медсестер і три молодші медичні сестри.

Діагностичне відділення розраховане на 20 ліжкомісць. Сюди спрямовуватимуть пацієнтів віком від місяця до 18 років.
Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини завідувачка відділення Олена Костюк, нову структуру на базі дитячої лікарні створено для надання допомоги дітям, які потребують діагностики та лікування супутньої інфекційної патології разом з іншою патологією, наприклад, хірургічною.

«За такими дітьми повинні спостерігати наші хірурги до підтвердження або зняття цієї патології. Паралельно їх лікуватимуть від інфекційних захворювань. Також тут перебуватимуть на обстеженні та лікуванні діти, які потребують тривалого діагностичного пошуку. Часто вони потрапляють у лікарню з незрозумілими скаргами, неповними даними обстежень, що унеможливлює швидке встановлення діагнозу. Ми створені для того, щоб надавати такі послуги в умовах, комфортних і для дитини, і для батьків. Наприклад, із 10 палат відділення шість є одномісними, тобто вони розраховані на дітей, які мають інфекційну патологію й повинні бути ізольовані», – прокоментувала Олена Костюк.
Як правило, діагностичний пошук триває до трьох діб. Після встановлення остаточного діагнозу дітей або виписуватимуть додому, або будуть госпіталізувати із супутньою соматичною патологією, з’ясованою під час діагностики, в інше відділення лікарні.

«Ми працювали в цьому напрямку давно у складі інших відділень, наприклад, приймально-діагностичного, але пацієнтів дуже багато і ми завжди стикалися з браком місця, адже не всіх дітей можна сконтактувати в одній палаті. Відтепер ми зможемо втілювати всі наші задуми тут, у відділенні діагностики з інфекційними ліжками», – зазначила завідувачка.
Генеральна директорка Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська наголосила, що відкриття цього відділення медичний колектив чекав давно.

«Ми мріяли, щоб діти, які поступають із невідомими діагнозами, потребують часу для проведення діагностики та мають ознаки інфекційних хвороб, змогли перебувати в комфортних умовах і щоби ми могли вчасно та якісно надати їм первинну допомогу. Це відділення прийматиме дітей, які, крім інфекційної патології, мають суміжну патологію, що вимагає лікування та спостереження вузькопрофільних фахівців. Раніше цих дітей ми лікували у приймальному відділенні в боксах, які не були комфортними для пацієнтів», – розповіла вона.
Увесь медичний колектив нового відділення працюватиме заради того, щоб діти, які потраплятимуть сюди збентежені та хворі, виписувалися щасливі та здорові, підкреслила Ірина Горавська.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus