USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні хочуть ввести обов'язкове носіння світловідбивних наліпок для дітей

22 Листопада 2017 14:33
Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко ініціює впровадження обов'язкового носіння світловідбивних наліпок для дітей в Україні, що надасть можливість знизити смертність на дорогах.

"Україні потрібно негайно використовувати європейський досвід із використання світловідбивних елементів. Я закликаю прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та міністра МВС Арсена Авакова очолити рух за впровадження обов'язкового носіння світловідбивних наліпок для дітей в Україні. Ми зобов'язані захистити життя наших дітей!", - написав Антон Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.



Він навів приклад Естонії, де за два роки після проведення урядової компанії з безоплатної роздачі світловідбивних елементів вдалося знизити смертність пішоходів на дорогах більш ніж ушестеро. При цьому батьків можуть оштрафувати, якщо на одязі їхньої дитини не виявиться світловідбивного елемента. У Латвії аналогічна кампанія допомогла знизити смертність пішоходів більш ніж удвічі.

Парламентарій розповів про ДТП на трасі "Чернігів-Київ", що сталося увечері в понеділок, унаслідок якої загинула жінки з двома дітьми, що переходила дорогу в 50 м від переходу.

"Трагедії можна було б уникнути, якби в Україні було б обов'язковим носіння світловідбивних наліпок на одязі, як це є в європейських країнах. Маленький світловідбивач, ціна якого копійки, закріплений на липучці на одязі дитини або на дитячій колясці, може зберегти десятки, сотні життів на рік. Теж саме стосується і дорослих, які живуть в сільській місцевості і часто ходять ввечері вздовж неосвітлених автодоріг", - зазначив А.Геращенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Листопада 2017 15:22
це давно пора зробити для всіх пішоходів обов"язково і що найшвидше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus