USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Україні вже об'єдналися 184 територіальні громади

5 Грудня 2016 12:11
На сьогодні в Україні вже об’єдналися 184 територіальні громади. Про це сьогодні сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на відкритті Міжнародного конгресу мерів, - повідомляє УНН.

“Сьогодні ми маємо 184 громади, які вже обрані, об’єднані, і 184 громади, по яких вибори відбудуться 11 і 18 грудня. Процес пішов, і ніхто його не зупинить”, — сказав він.

Прем’єр наголосив, що територіальні громади, які об’єднуються, залишаються самобутніми, мають свою територіальну основу, але вони об’єдналися для того, аби ефективно розв’язувати проблеми, які хвилюють людей.

В.Гройсман також зазначив, що в Україні є приклади громад, бюджет яких зріс у сім разів.

“Це означає, що в них з’являються кошти на те, щоби бути ефективними, створити нормальні умови для освіти, охорони здоров’я, будувати дороги, ремонтувати місцеву інфраструктуру, створювати додаткові інші послуги, які впливають позитивно на якість життя людей”, — сказав він.

“Я переконаний, що ми маємо боротися за цю реформу, тому що ця реформа врешті приведе кожного з нас до успіху”, — резюмував голова уряду.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, сільські ради області не поспішають відмовлятися від так званих «кишенькових бюджетів» та створювати спроможні об’єднані територіальні громади. Журналісти ІА Волинські Новини з’ясовували, чому об'єднання громад неминуче і як воно вплине на добробут волинян.

Нагадаємо,у грудні цього року у восьми утворених на Волині об'єднаних територіальних громадах на Волині відбудуться перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.Так, ЦВК призначила вибори 11 грудня у п’яти волинських громадах, а 18 грудня- ще у трьох.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ГРУДНІ НА ВОЛИНІ – ВИБОРИ У ВОСЬМИ ГРОМАДАХ. СПИСОК СІЛЬРАД

Незабаром в області буде створена ще декілька об’єднаних громад, зокрема, Заболоттівська з центром в селищі Заболотті. ТакожВолинська облдержадміністрація схвалила об’єднання низки сіл Турійського району у територіальну громаду із центром у селі Луків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
234 Показати IP 5 Грудня 2016 13:07
голови бояться за свої посади тому не спішать, сидять нічого не роблять просто отримують гроші
Робітник заводу Показати IP 5 Грудня 2016 13:48
Чому не розповідають , що це дасть для людей, в сторону покращення їх життя . Чи це черговий необдуманий експеремент для галочки ...???
Сераховичі до робіт Показати IP 5 Грудня 2016 16:13
" Покращення"-відсутність школи.лікарні.швидкоі допомоги.роботи.автобус через день! І щоб взяти довідку . і добратись до "центру" потрібно потратити мінімум день а якщо вам за 60+ ? це НАВ" ЯЗУЮТЬ нам не зважаючи на рішення громади! І головне .що закону виходу з "добровільного" об"єднання НЕМА!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus