USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Зафіксували спалах ентеровірусу: в Україні вже захворіли 73 дитини

23 Серпня 2017 15:29
У Чорткові Тернопільської області 73 дитини захворіли на ентеровірусну інфекцію. Усі хворі – діти віком від 2 до 10 років. Захворювання епідеміологи називають некерованим, ліків від нього немає.

«Особисто до мене звернень цього літа було близько 20, це в основному діти, але були випадки захворювання у дорослих. Якщо хвороба протікає без ускладнень, то небезпеки за собою не несе, і, як правило, проходить сама», - повідомив лікар.

Спалах ентеровірусної інфекції у Чорткові зафіксували на початку серпня серед 10 дітей. 9 з них відвідують дитячі виховні заклади міста. Перебіг захворювання легкого ступеня важкості.

Симптомами є підвищення температури тіла, почервоніння горла, висип на долонях та ступнях.

Як повідомив Чортківський центр первинної медико-санітарної допомоги, рід ентеровірусів включає віруси Коксакі А і В, ЕСНО, вірус гепатиту А, вірус поліомієліту. Лабораторні дослідження показали, що в місті циркулюють віруси Коксакі.

Щоб уникнути захворювання, дотримуйтеся правил особистої гігієни, ретельно мийте руки перед тим, як брати чи готувати їжу, після відвідування туалету і перебування серед великої кількості людей.

Використовуйте чисту воду, якщо невпевнені у її якості - прокип'ятіть. Мийте овочі і фрукти перед вживанням. Ретельно готуйте їжу, проварюйте чи просмажуйте продукти харчування перед вживанням.

Якщо в місці відпочинку вже були випадки захворювання, радимо не купатися у басейнах.


До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що спалах ентеровірусної інфекції Коксакі або вірусу Коксакі – зафіксований на курортах Туреччини. Так, 8-місячний лучанин перехворів вірусом, підхопивши його просто на вулицях міста. Дитячий педіатр Віктор Сулім зазначав, що цього літа у Луцьку, в порівнянні з минулим, звернень побільшало.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Марія Показати IP 24 Серпня 2017 18:09
Цього варто було чекати.Далі буде. Мамочки так боялись прививок, що дітки хворіють і наражають на небезпеку інших діток та стареньких, а в дорослому віці важко переносять різного роду вірусні інфекції.
+++ Показати IP 25 Серпня 2017 13:36
До чого тут прививки??????????????????? Яким боком ви перепліли тему статті з прививками???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus