USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ґвалтували і душили: деталі звірячих тортур в поліції Кагарлика

25 Травня 2020 16:51
У місті Кагарлик Київської області відбувся жорстокий злочин: місцеві копи просто у відділку ґвалтували дівчину і одночасно катували чоловіка, б'ючи його і погрожуючи сексуальним насильством.

Історія набула розголосу після того, як потерпіла звернулася в місцеву лікарню. Пізніше стало відомо, що в знущаннях брав участь атовець з Галичини, який проходив службу в Маріуполі.

Ситуація нагадує про трагічні історії у Врадіївці і Кривому Озері, де провінційна поліція чинила справжнє беззаконня. І показує, наскільки "глибоко" відреформували поліцію за останні роки, пише "Страна".

Версія поліції

22 травня лікарі Кагарлицької районної лікарні повідомили в поліцію про пацієнтку зі слідами побоїв і сексуального насильства. Дівчина - 1994 року народження, тобто 25-26 років. Вона розповіла лікарям, що все це з нею зробили поліцейські.

Департамент внутрішньої безпеки перевірив інформацію і підтвердив її правдивість. З'ясувалося, що напередодні дівчина була доставлена ​​у відділення міста Кагарлик в зв'язку зі справою про крадіжку.

На підставі цих даних співробітники ВБ затримали двох поліцейських і передали їх справу в Державне бюро розслідувань, яке відкрило провадження за 152 статтею – зґвалтування.

Одночасно керівництво Нацполіціі звільнило підозрюваних у злочині правоохоронців, відсторонило від керівництва начальство місцевої поліції, а також вирішило провести переатестацію всіх її співробітників.

Однак поліція не розкрила низку шокуючих подробиць злочину. І "забула" повідомити, що одночасно у відділку катували ще одну людину.

Подробиці від ДБР

Як повідомили в Держбюро розслідувань, затримані – оперативник і начальник сектору в поліції Кагарлика.

Злочин стався в ніч з 23 на 24 травня. Оперуповноважений почав катувати жінку, яка проходила свідком у справі про крадіжку. Причому в установленому законом порядку її не затримували, а просто "доставили" у відділення.

Оперативник катував жінку в такий спосіб: одягав їй протигаз і душив, а також стріляв з табельної зброї у неї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував. Жертва весь цей час була в наручниках.
Протигаз, яким катували дівчину
Протигаз, яким катували дівчину
ДБР повідомило, що одночасно в відділку знаходився чоловік, мабуть, пов'язаний із жінкою. У його катуванні брав участь вже і завсектору.

"Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові кийками, надягали протигаз і стріляли з табельної зброї над головою. В результаті зазначених дій потерпілий отримав переломи ребер і носа", – описує звірства відомство.

Двом затриманим ДБР готує підозру за статтями 152, частина 1 (зґвалтування), 127 (катування) та 365, частина 2 (перевищення службових повноважень із застосуванням насильства).
Затримані поліцейські
Затримані поліцейські
Тобто слідство поки стверджує, що ґвалтував дівчину тільки оперуповноважений. А начальник сектору тільки брав участь у побитті. Однак є й інша інформація.

Ґвалтували по черзі

Як розповіло "Страні" джерело в апараті київської поліції, ввечері в п'ятницю двоє молодших офіцерів поліції Кагарлика – працівник превенції та дільничний – прийшли до місцевої мешканки 26-річної Н. і заявили, що їй необхідно пройти з ними до міськвідділу у зв'язку з підозрою в скоєнні крадіжки.

"Дівчина з соціально незахищеної і неблагополучної сім'ї вже неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за дрібні крадіжки", – пояснило джерело.

За словами поліцейського, дівчину відвезли у відділок. Закривши кабінет на ключ, двоє поліцейських приступили до допиту, під час якого побили Н. і ґвалтували по черзі, причому кожен із них допомагав колезі утримувати руки жертви.

Все це, за словами потерпілої, відбувалося кілька годин поспіль, причому її мучителі час від часу "відпочивали" – пили горілку. Іноді намагалися залити їй горілку насильно в горло. У проміжках між зґвалтуваннями знову били дівчину і погрожували їй смертю, мовляв, відвезуть в ліс і закопають.

Також поліцейські робили "слоника" чоловікові, якого привезли в якості свідка. Йому перекривали повітря через протигаз і били палицею по голові. А також погрожували його зґвалтувати.

"Насправді до крадіжки дівчина не мала жодного стосунку, поліцейські просто намагалися закрити "глухар"для галочки і повісити крадіжку на неї. Після того, як потерпіла звернулася в лікарню з очевидними ознаками насильства – подряпинами і синцями на тілі та статевих органах – і розповіла все лікарям, медики подзвонили в поліцію і повідомили про подію. У понеділок працівники департаменту внутрішньої безпеки поліції Київської області затримали підозрюваних у зґвалтуванні і помістили їх в слідчий ізолятор", – пояснило джерело.

Що відомо про поліцейських, які катували людей

Офіційно про особи затриманих поліцейських влада не повідомляє. Видання "Детектив-інфо" з посиланням на джерела, близькі до слідства, інформує, що начальника сектору, який брав участь у знущаннях, звуть Микола Кузів. Йому 35 років.

У декларації Кузіва зазначено, що у нього є дружина і двоє дітей. Поліцейський родом із Львівської області, під час АТО служив у Маріуполі. У Facebook в нього є фото у військовій формі і з армійською зброєю.
Про Кузіва згадується на сайті маріупольської поліції. Там вказується, що він поїхав воювати на Донбас, де потім пішов працювати в поліцію. Був начальником карного розшуку Лівобережного району Маріуполя. Там його навіть відзначали за зразкову службу.
"У Маріуполі він зустрів багато однодумців, подружився з колегами. А вдома на нього чекають дружина і двоє синів. Старшому не більше 7 років, молодшому – 3 місяці. Рідних він бачить протягом декількох днів раз на пів року. Зізнається, що дуже сумує і сподівається на встановлення миру, щоб повернутися до близьких. Поки ж в його планах – служба в зоні АТО. "Я тут повинен бути. Це обов'язок кожного, хто любить свою країну і піклується про неї ", – цитує "героя" сайт місцевої поліції.

Другий учасник знущань, якого ДБР на цей момент називає єдиним ґвалтівником, за інформацією видання, – це 29-річний оперативник Сергій Сулима. Відомості про такого поліцейського є на сайті електронних декларацій. Він одружений, дітей немає.
Врадіївка, Криве Озеро, Каховка

Схожі інциденти вже траплялися в Україні і викликали жорстку реакцію в суспільстві.

Влітку 2013 року співробітники міліції зґвалтували і підпалили дівчину в селищі Врадіївка Миколаївської області. Керівництво МВС їх покривало. Після цього містечко сколихнули протести, які потім використовувалися політичними опонентами президента Віктора Януковича – його владу звинуватили в міліцейському свавіллі.

Врадіївські протести внесли свою лепту в розкачування подальшого Майдану. Мітинги проти міліції пройшли в десятках українських міст.

При цьому, коли в 2016 році поліцейські побили і застрелили ні в чому не винну людину в місті Криве Озеро тієї ж області, ніяких всеукраїнських акцій проти "поліцейського свавілля" вже не було. І політично ця тема не розгойдувалася.

Уже більш свіжий випадок стався в Каховці Херсонської області під Новий 2020-й рік. Там поліцейський застрелив колишнього чоловіка своєї співмешканки. Поліція міста приховувала його відповідальність, через що в місті почалися заворушення, а місцеве відділення поліції навіть намагалися взяти штурмом.
Однак і цей доказ "ефективності" поліцейської реформи не викликав далекосяжних політичних наслідків. Як і висновків нового президента щодо персони Арсена Авакова, який очолює МВС з 2014 року. Тобто при Володимирі Зеленському відбувається вже другий жорстокий злочин за участю поліцейських. Чи будуть зроблені з цього політичні висновки – покаже реакція президента. Поки її немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 25 Травня 2020 17:07
Такі от кадри працюють в поліції, ще й гомосексуалісти до того ж. Яка може будти довіра до таких шахраїв та аферистів, бандитів в погонах? Їх всіх треба щороку змушувати проходити переатестацію.
Анонім Показати IP 25 Травня 2020 17:11
знову атовці, знову поліція...(((
Народна прокуратура Показати IP 25 Травня 2020 17:22
Коли немає розуму, щоб доказати вину згідно з визначеними КПК правилами, і будь-яких моральних принципів. Не можу тільки зрозуміти, що ці два дебіли хотіли здобути внаслідок катувань, адже всі показання підозрюваних, свідків, потерпілих, отримані на досудовому слідстві, не мають жодного доказового значення, поки не будуть підтверджені в суді. Ну і, звичайно, як ці "нові обличчя" потрапили у поліцію, адже грузини провели такі досконалі реформи? Їх що, ніхто не тестує на морально-ділові якості, а лише на знання математики?
777 до Народна прокуратура Показати IP 25 Травня 2020 17:34
А ничего они не хотели доказать.они просто извращенцы и моральные ур*ды.
Громадянин Показати IP 25 Травня 2020 17:31
У нормальній країні, як мінімум, міністр МВС пішов би у відставку. Але це у цивілізованій країні і при адекватній владі...
Андрій Показати IP 25 Травня 2020 17:47
Відповідальність мають понести й ті, хто їх атестував і був керівником, аж до міністра
Олександр Показати IP 25 Травня 2020 17:49
Ой, як невдобно... Знову герой АТО
Всезнайко Показати IP 25 Травня 2020 18:36
Атошник, ще й з Галичини, адська суміш.
Я Показати IP 25 Травня 2020 19:11
Тварюки. Зараз їх жінки почнуть бігати біля кожного стовпа кричати "він не міг, його підставили", а начальство буде клястися-божитися, що ні про що не знало. І ми цивілізована країна??
Громадянин Показати IP 25 Травня 2020 19:18
Рівень напруги протистояння суспільства і правоохоронних органів за такі дії досягає апогею і найближчим часом будемо свідками силових протистоянь, боїв без правил і, не дай бог, самосуду !
факт Показати IP 25 Травня 2020 19:26
Недалекий той час,коли самим прийдеться побувати в ролі згвалтованих.Таких,а ще поліцаїв,в зоні "надзвичайно люблять!" Дуже сумнівно,що вони доживуть до "дємбєля".
123 до факт Показати IP 25 Травня 2020 20:30
Вони сидітимуть з такими ж мусарами на своїй мусорській зоні.
громадянин України Показати IP 25 Травня 2020 20:14
Пора повернути смертну кару...
мдя до громадянин України Показати IP 25 Травня 2020 23:19
І цій країні? З цими суддями і прокурорами? І системою вцілому? Цікаво, який буде прейскурант розцінок, вздьорнути конкурента, або просто не угодного
До Народна прокурату Показати IP 25 Травня 2020 20:57
Не треба сліпо вірити в успіхи грузинів, а особливо поліції і в тюрмах. Можете пошукати в мережі інтернет.
псих Показати IP 25 Травня 2020 22:09
гарсень пиль здуй

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus