USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вчені з’ясували, що змушує людей боятися COVID-вакцинації

4 Серпня 2021 09:28
Польські дослідники дізналися, який визначальний фактор стоїть за переконаністю людей не вакцинуватися від коронавірусної інфекції.

Як передає Укрінформ, робота опублікована в журналі Social Psychological Bulletin.

Спеціалісти з університетів Ягеллонського, а також соціальних і гуманітарних наук (Польща) вивчили літературу про ставлення людей до вакцинації. На другому етапі дослідники провели онлайн-опитування 492 респондентів, які проживають у Польщі та сумніваються в тому, чи варто проходити вакцинацію, або навіть виступають проти.

Цікаво, що багато опитаних заявили, що нібито їхня позиція грунтується на власному досвіді або досвіді знайомих.

Але коли дослідники намагалися дізнатися подробиці, опитувані давали досить туманні пояснення. Одні казали, що не пам'ятають джерело подібної інформації, інші пов'язували вакцинацію з аутизмом у дітей, але при цьому важко було назвати чіткі докази подібної кореляції.

Фахівці пояснили це явище схильністю запам'ятовувати негативну інформацію, навіть якщо та була просто прочитана в соціальних мережах або підозрілих сайтах, цитує статтю Naked Science.

Відомо й те, що люди взагалі люблять шукати підтвердження своїм думкам і уникати альтернативного погляду на речі. Отримуючи таку інформацію, людина забуває, як дізналася про неї, і часто плутає з особистим досвідом або досвідом близьких та знайомих.

Тобто, раніше існуючий скептицизм щодо вакцин посилюється під впливом будь-якої інформації, яка підтверджувала би ці думки, незалежно від надійності джерела. При цьому противники щеплень вірять в їхню ефективність і навіть неоднозначно сприймають повідомлення про побічні ефекти вакцин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 4 Серпня 2021 13:02
1. ВСІ виробники вакцин відмовились нести відповідальність за можливі негативні наслідки від них. уряд УРКАїни навіть закріпив це законодавчо 2.жоден із виробників вакцин не підтвердив, що їхні вакцини є 100% безпечними. 3. відомі випадки негативних побічних ефектів і смертей ВІД ВСІХ ВАКЦИН. 4.вакцина не є панацеєю і ліками. при мутації віруса вона є неефективною. відомі випадки повторного захворювання навіть у двічі вакцинованих. 5.ті хто перехворів COVID, мають більш стійкий імунітет, ніж інспірований вакциною. повторне захворювання вони переносять у більш легкій формі. випробував на собі. А ТОМУ - МІНЯЙТЕ СТРАТЕГІЮ І ГВАЛТУЙТЕ ЛЮДЕЙ СВОЇМИ ВАКЦИНАМИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus