USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Верховна Рада зробила військовий облік жінок добровільним

7 Жовтня 2022 13:38
Верховна Рада в цілому ухвалила закон № 6482 про добровільний військовий облік жінок.

Про це повідомляють у Верховній Раді.

«Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних. Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов’язаних», – ідеться в законопроекті.

Читати ще: При взятті жінок на військовий облік враховується і диплом, і фактична професія, – юрист

Як ми писали, раніше Міноборони оприлюднило наказ про військовий облік для жінок. Він передбачає, що з 1 жовтня цього року жінки, які мають певні спеціальності та/або професії, братимуться на військовий облік військовозобов’язаних.

Як ми писали, в Україні перенесли створення реєстру жінок-військовозобов’язаних на початок 2023 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Аха Показати IP 7 Жовтня 2022 13:55
А як же раноправність, чоловіків і жінок, розповсюджується тільки коли жінкам вигідно
Олексій Показати IP 7 Жовтня 2022 14:32
Чому органи які мають займатись питаннями гендерної рівності нічого не кажуть за обов'язковий військовий облік чоловіків? Треба відстоювати свою права в судах. Так само і за перетин кордону. Чим більше буде позовів до суду тим швидше вирішаться ці питання.
123 до Олексій Показати IP 7 Жовтня 2022 19:17
Я за облік чоловіків у жіночих консультаціях. Будьмо рівними!
Манергейм Показати IP 7 Жовтня 2022 19:41
ХОТЬ якось так *соснознавці* включили задню але я думаю настане час і потрібно буде відповідати мінімум за прой...й Херсон чи за стан ППО на 24 лютого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus