USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Від приєднання всіх навколишніх громад Луцьк суттєво виграв би», – Малиновський про затверджений план об’єднання

14 Травня 2020 17:35
Як відомо, Кабінет Міністрів України затвердив перспективний план формування територій громад Волинської області. Щоправда, не у всіх ОТГ його сприйняли із захватом.

«Це вже остаточний план формування громад Волинської області, на основі якого завершиться формування базового рівня, тобто всіх територіальних громад, – розповідає консультант з юридичних питань Асоціації міст України Валентин Малиновський. – Цей перспективний план Кабінет Міністрів подасть у Центральну виборчу комісію, яка вже призначатиме місцеві вибори 25 жовтня в цих затверджених громадах. Таким чином ми завершуємо формування базового рівня у Волинській області».

Щодо того, наскільки цей план відповідає очікуванням, то, пояснює Валентин Ярославович, окремі ОТГ, які вже створені й розташовані навколо міст обласного значення, вводять у громади цих міст, а вони хотіли б залишатися самостійними. Деякі громади навіть висловлювали протести, ухвалювали рішення рад, їхні делегації їздили до облдержадміністрації тощо.

Отож, Жидичинська, Княгининівська і Заборольська громади, відповідно до перспективного плану, приєднуються до Луцької ОТГ, а до Володимир-Волинської – Зарічанська ОТГ.

«Коли говорити про Луцьк, то на території названих громад розташовані об’єкти, якими користується місто, – зазначає Валентин Малиновський. – Наприклад, на території Княгининівської ОТГ розташоване сміттєзвалище у Брищі, на території Жидичинської сільської ради в селі Липляни – очисні споруди Луцька. Тобто в цьому випадку місто розв’язує питання обслуговування, модернізації важливих об’єктів, що розташовані на території цих сільських рад».

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: КАБМІН ЗАТВЕРДИВ ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПЛАН ОТГ НА ВОЛИНІ: ДО ЛУЦЬКОЇ ГРОМАДИ УВІЙДЕ ЧАСТИНА СУСІДНІХ СІЛ

Інші чотири територіальні громади, розташовані поблизу Луцька, – Боратинська, Липинська, Підгайцівська та Гіркополонківська – до Луцької ОТГ не увійшли. Гіркополонківську ОТГ ввели до складу Боратинської громади, а Підгайці об’єднали з Липинами.

«На останньому засіданні регіональної робочої групи, яке відбулося ще минулого року, висловлювали різні думки з цього приводу, зокрема про те, що це самодостатні громади, де розташовані великі підприємства. І ясно, що вони не хочуть до Луцька, бо мають великий ПДФО, солідні надходження до бюджету. Якимось чином вирішили їх не приєднувати до Луцька, а об’єднати між собою. Однак, якби ці громади приєднали до Луцька, місто суттєво виграло б, – вважає Валентин Ярославович. – На їх території розташовані заводи, де працює велика кількість людей, відповідно, великий ПДФО. До того ж, вони користуються інфраструктурою Луцька. Колись це була територія міста. І, до речі, до реформи ми думали, що всі податки йтимуть до міського бюджету. А потім з’ясувалося, що межа йде так, що ці території місту не належать. Навіть Новий ринок буде на території Боратинської ОТГ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Підгайці Показати IP 14 Травня 2020 19:26
а хуху не хохо?)
консул до Підгайці Показати IP 15 Травня 2020 11:53
уже не буде гордої підгайцівської ОТГ. буде липинська отг. а заводик модерн експо через деякий час у луцьку зареєструється. і будуть підгайці хіба що бруківкою торгувати.
Аліна. до консул Показати IP 27 Травня 2020 07:12
В ЦІЙ СТАТТІ ВСЕ ВИКЛАДЕНО ПРАВИЛЬНО. НЕ ВИСТАЧАЄ ЄДИНОГО СЛОВА ВИГРАВ БИ ТІЛЬКИ ЛУЦЬК.
33ій Показати IP 14 Травня 2020 21:26
Не приєднати Липини до міста це повний аут....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus