USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Відлупцюй волинського журналіста»: аби перемогти – кидай нападника

24 Березня 2017 19:00
Черговий етап для волинських журналістів, які вивчають змішані бойові мистецтва та діляться досвідом, пройшов у вивченні кидкової техніки.

Це вже третій тиждень підготовки, для Вадима та Анни Панафідіних, які на власному досвіді хочуть показати, що маючи велике бажання та силу волі, можна навчитися за два місяці захищатися від нападників та освоїти базові принципи змішаних бойових мистецтв ММА.

Перший тиждень соціально-спортивного експерименту «Відлупцюй волинського журналіста» був у тренувальній програмі «нульовим» (ввідним), під час якого спортсмени-початківці ознайомилися з основами самозахисту та технікою ведення бою в ММА.

Другий тиждень став вкрай важким та переломним, адже Вадим психологічно не був готовий до таких навантажень та не справлявся із завданнями, що поставило під загрозу підсумковий поєдинок в октагоні. За такого стану справ старший тренер Олександр Кулаком сказав, що не дозволить початківцю вступити у бій, тому тренування доводиться посилювати.
Відповідно, для Вадима тренер збільшив кількість занять. До індивідуальних у вівторок та четвер додали групові у середу та п'ятницю.

Так виглядає щотижнева програма спортсменів:
Черговий тиждень тренувань присвятили кидкам, які застосовують у змішаних єдиноборствах ММА. Так, на кожен ярус захоплення тренер підібрав по одному кидку, аби Вадим не витрачав багато часу на роздуми, який прийом застосовувати, а швидко діяв у поєдинку.
Виконуючи кидкову техніку та продовжуючи атаку, важливо дотримуватися щільності, щоб не дати можливість супернику вийти із задуманої спортсменом комбінації. В іншому випадку, він зможе переграти ситуацію та зайняти вигідну для себе позицію. Отож, під час атаки спортсмен має провести кидок, зайняти правильну позицію в партері й завершити дію больовим чи задушливим прийомом.
«Боротьба – це така собі гра у шахи, де ти маєш виконати певний прийом, а твій супротивник у своєму арсеналі має на це контрприйом, після якого може перейти в атаку. І тут виходить така собі інтелектуальна гра, де бійці намагаються завдяки техніці, швидкості обхитрити один одного. Для спортсмена важливо не допускати помилок, адже кожна з них може бути остатньою, яка призведе до поразки. Тут важливо багато й швидко думати. Складності додає й те, що коли ти притиснутий донизу, то не бачиш рук, ніг суперника, й повинен це відчувати інтуїтивно, домальовуючи в уяві картину реальності. Одним словом – важка інтелектуальна гра, ця боротьба», - ділиться враженнями Вадим.
Підсумовуючи результати цього тижня, головний тренер, майстер спорту України міжнародного класу Олександр Кулаков каже, що робить успіхи.

«Є надія, що поєдинок в октагоні відбудеться й ми зможемо належно до нього підготуватися. Але досі це не те, що має бути й не те, що я хотів би бачити. Я вимагатиму й надалі від нього всієї віддачі. Для заохочення починаючим спортсменам, я подарував цього тижня Анні рукачивки для занять кросфітом, а Вадиму капу, аби він беріг свої зуби», – розповідає Кулаков.

Тренер Анни Юрій Піддубний розповів про успіхи його підопічної: «Цього тижня ми з Анею відпрацювали кидкову техніку, зокрема такі прийоми: передня та задня підніжки, кидки через бедро, спину тощо. При виконанні дуже важливо правильно ставити ноги та докручувати тазом, чинячи необхідний тиск на супротивника. Також важливо не боятися діяти».
Анна запевняє, що вже навчилася бути рішучою.

За підсумком черговоого тижня Вадим та Анна будуть зважуватися, аби показати, чи вдалося їм скинути зайву вагу та покращити свою фізичну форму завдяки здоровому харчуванню та інтенсивним тренуванням.

Довідково:

«Відлупцюй волинського журналіста» - новий проект Інформаційного агентства Волинські Новини. Журналіст Вадим Панафідін та його дружина Анна два місяці тренуватимуться в бійцівському клубі зі змішаних єдиноборств ММА в Луцьку. Про здобутий досвід звітуватимуть щотижня, розповідатимуть про враження, підсумовуватимуть отримані навики та ділитимуться досвідом. Чи вдасться спортсменам-початківцям освоїти базові навики – покаже фінальний день. Так, на Вадима чекає повноконтактний бій з Чемпіоном світу з козацького двобою, призером Європи з бойового самбо, переможцем «Прайд 2017» Олексієм Альбердою. А Анна буде здавати екзамен із самозахисту. Дата завершення проекту - 1 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
герасимчук Показати IP 24 Березня 2017 20:53
красавчік, бро!) так тримати!
Срамник Показати IP 26 Березня 2017 15:42
Вадік, навіть, якщо получиш п**ди ( а ти її получиш від чемпіона)))) всеодно ти молодець і мужик. Аня, ти п**ди не получиш, але ти велика умнічка, що пішла на треньки разом з своєю половинкою. І кпрасунька! Обіймаю вас!
Лучанин до Срамник Показати IP 26 Березня 2017 17:50
Ех да, доскачеться той Панафідін, точняк тягла вигрібе))) Буде цікаво подивитися))))))
Лучанка Показати IP 27 Березня 2017 10:39
Слідкую за вашими досягненнями. Красавци!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus