USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Військовий ліцей планує збудувати тир, стадіон і каплицю у Ковелі

20 Вересня 2021 22:25
Обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою планує реконструкцію території колишнього санаторію «Турія». На громадське обговорення винесли детальний план території реконструкції існуючої забудови на зведення нових об’єктів.

Громадські слухання, під час яких обговорювали згаданий проект детального плану території, відбулися 17 вересня.

Нагадаємо, за попереднього керівництва санаторій «Турія», що в Ковелі, примусово доводили до банкрутства, штучно заводили у борги, аби продати за безцінь і приватизувати. Але завдяки спільним зусиллям депутатів облради попередньої каденції та особистому втручанню тодішнього голови облради Ігоря Палиці санаторій вдалося залишити у комунальній власності. Майновий комплекс «Турії» у 2016 році передали обласному військовому ліцею. З того часу на території тривали ремонтні роботи, бо він був у занедбаному стані.

Роботи зробили чимало: замінили проводку, батареї, ремонтували дахи, утеплювали фасади, облаштовували навчальні кабінети. Але залишається ще одна проблема – старі труби теплопостачання. Їх латають, міняють, але аварійні ситуації все виникають. Приміром, корпус військового ліцею у Ковелі потребує модернізації системи опалення, це дало б змогу суттєво економити енергоносії, бо труби були аварійні.

Земельна ділянка, щодо якої розроблявся проект детального плану, має площу 13,447 га. Проектом передбачається нове будівництво навчальних корпусів, тиру, спортзалу, стадіону, футбольного поля, універсального спортивного майданчика, смуги перешкод, каплиці. Також тут запланована реконструкція існуючих будівель навчально-реабілітаційного корпусу, навчального корпусу, гуртожитків №1, №2, №3, їдальні та котельні.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юля Показати IP 12 Жовтня 2021 12:42
Чи можна поступити після 10 класу ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus