USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Влада Шрі-Ланки знала про загрозу терактів

23 Квітня 2019 08:14
Кривавих терактів у Шрі-Ланці можна було уникнути. Стало відомо, що розвідувальні спецслужби Сполучених Штатів Америки та Індії попереджали уряд Шрі-Ланки про підготовку терактів у готелях та туристичних місцях.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я і за сумісництвом представник уряду країни Раджіта Сенаратне, повідомляє CNN.

Зазначається, що 4 квітня по лінії спецслужб надійшло перше попередження. А через п'ять днів силовому блоку уряду була продемонстрована детальна доповідь, в якій фігурували не тільки назви екстремістського угрупування, а й конкретні імена підозрюваних.

За словами Сенаратне, а також джерел у поліції, 11 квітня ще одне попередження, підписане заступником генерального інспектора поліції Пріялалом Діссанаяке, було широко поширене серед ряду служб безпеки і деяких урядових міністерств.

У цій записці, з копією якої вдалося ознайомитися телеканалу, викладалася загроза і знову містився список підозрюваних.

Іноземні спецслужби ще кілька разів повторювали свої попередження. Зокрема, останнє було зроблено за десять хвилин до першого вибуху в Коломбо в неділю.

Як інформує Кореспондент, на Шрі-Ланці з опівночі 23 квітня почав діяти режим надзвичайного стану, який влада країни вирішила ввести після серії кривавих терактів. Про введення режиму НС напередодні інформувала прес-служба президента країни Майтріпали Сірісени.

В опублікованій заяві йдеться, що закони, які стосуються запобігання тероризму, будуть оприлюднені відповідно до надзвичайного законодавства після півночі. Як зазначають у повідомленні адміністрації, режим НС вводиться для того, щоб наділити поліцію і збройні сили повноваженнями, необхідними для гарантування громадської безпеки.

За даними місцевих ЗМІ, всі приватні католицькі школи на Шрі-Ланці будуть закриті до 29 квітня.

21 квітня у трьох церквах та чотирьох готелях пролунали вибухи. Щонайменше 290 осіб загинули в результаті серії терактів. Окрім того, відомо про близько 500 потерпілих. Поки жодна із терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за ці теракти.

Як зазначають в поліції, вибухи були організовані терористами-самогубцями. Правоохоронці затримали 24 особи, підозрюваних у причетності до вибухів. Подробиць про особи затриманих і про їх належність до якихось радикальних угруповань поки немає.

Наслідки терактів на Шрі-Ланці:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus