USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянам пояснили, як вони можуть отримати тисячу за вакцинацію

2 Грудня 2021 18:18
Громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, через додаток «Дія» зможуть отримати тисячу гривень. Ці кошти вони матимуть можливість потратити на квитки в кіно, театри, музеї, абонементи в спортивні зали, залізничні та авіаквитки, а також книги.

Заступник керівника управління економічного розвитку та торгівлі Волинської ОДА Андрій Ткачук на брифінгу розповів про програму цільового фінансування вразливих категорій бізнесу під час карантину «єПідтримка». За його словами, ця програма скерована саме до того бізнесу, який найбільше постраждав у зв’язку із запровадженням локдаунів і введенням у регіоні червоної зони.

«Через програму «єПідтримка» держава також хоче висловити свою вдячність тим категоріям громадян, які отримали дві дози вакцини, і пропонує їм використати кошти, які через них будуть спрямовані якраз тим категоріям і напрямкам бізнесу, які запропоновано підтримати. Ідеться про підтримку підприємств зі сфери культури, спорту, перевезень. Буквально щойно відбулася нарада з представниками Міністерства економіки і до цієї категорії буде додано ще такий напрям, як книговидавництво, тому що ця галузь також потребує підтримки і особливої уваги. Думаю, це досить доречно», – прокоментував Андрій Ткачук.

Хто може отримати тисячу гривень? Кошти можуть одержати повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації, незалежно від того, коли вони зробили щеплення.

«Поки реалізація цієї програми «єПідтримка» передбачається через електронний додаток «Дія» у смартфоні. Людина, зайшовши в додаток, зможе вибрати підпункт «єПідтримка» та пройти верифікацію. Тобто якщо людина отримала два щеплення, то вона зможе скористатися цим сервісом. Тільки після того, як буде підтверджено наявність двох щеплень, людина отримає доступ до відповідних налаштувань у «Дії» і зможе відкрити спеціальний рахунок у банку. Ідеться про віртуальний рахунок у банках-партнерів, які співпрацюють із Міністерством цифрової трансформації та Міністерством економіки й заключили угоди, напрацювали алгоритм взаємодії з «Дією». Тобто відкриватиметься віртуальний рахунок, банки зі своєї сторони забезпечуватимуть відсутність жодних комісій чи плати за користування цією послугою і надаватимуть технічний супровід, щоби можна було скористатися цією послугою», – пояснив Андрій Ткачук.

Бізнес, аби взяти участь у цій програмі, ідентифікуватиметься через так звані MCC-коди.

«Умова – наявність прозорого механізму ведення бізнесу, тобто, найімовірніше, програмою підтримки зможуть скористуватися ті підприємці, які надають послуги громадянам України з допомогою розрахунку карткою чи через інтернет», – додав заступник керівника управління економічного розвитку та торгівлі ОДА.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що тисячу гривень від Зеленського отримають усі вакциновані українці, незалежно від того, коли вони отримували щеплення.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Такі Нєлох Показати IP 2 Грудня 2021 19:31
Видавництво Фоліо презентувало книги про національну програму «Велике будівництво». Перше видання, під назвою «Програма Президента України «Велике Будівництво-2020». Обличчя» вже доступна на сайті видавництва. Друге – «Програма Президента України «Велике Будівництво-2021». Сідниці» з’явиться вже під кінець року. Книги мають висвітлювати масштабну розбудову якісної інфраструктури України, проєкту, розпочатого з ініціативи Володимира Зеленського. Перший том видання міститиме обличчя людей, яких сфотографували за роботою над ремонтом українських автошляхів. «У цій книзі лише невелика частина тих, кого вдалося сфотографувати у процесі створення нової якості життя», – йдеться на сайті видавництва. Підзаголовок другого видання «Сідниці» обрано відповідно до контенту, який міститиме книга. Упорядник книжок Юлій Голик у коментарі UаReview пояснив: «У фотографіях сідниць відчувається глибокий символізм. Адже коли людина фізично працює, вона зазвичай зігнута. Відтак світлини задів українських робітників символізують працелюбність і старанність українців. Це особиста ідея Володимира Зеленського. Він виношував її два роки.»
олег Показати IP 3 Грудня 2021 11:03
віртуальні гроші, віртуальна їжа, безкоштовна медицина, зниження тарифів, ріст зарплат - та він зелений бог

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus