USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинські бабусі-волонтерки плетуть килимки для військових

28 Травня 2023 07:40
Волинянки Ірина Яцик і Любов Гаврилюк з села Погулянка Камінь-Каширського району в'яжуть військовослужбовцям килимки для сидіння.

68-річна Ірина Яцик розповіла Суспільному, що крім благодійної діяльності, встигає господарювати біля хати й на полі, має кобилу Люську.

Жінка каже: хоч і мешкає сама у віддаленому від райцентру селі, але вдома має усі блага цивілізації.

До повномасштабного вторгнення жінки в селі збиралися на вечорниці й співали. Нині ж, каже Ірина Яцик, мають нове улюблене дозвілля.
«Ну що, Панасівно? Будемо сідати до свеї роботи? Будемо в'язати? Виручати своїх солдатів? Щоб їм там було легенько, тепло! Ми в'яжемо, в'яжемо круги для солдат, щоб їм було тепліше сидіти. І в машину, а якщо не в машину, то, може, в танк, у бронетранспортер», – каже жінка.
Головний матеріал для килимків – це старий одяг.

«Ріжу по колу кофту чи там спідницю, чи штани. І така довга нитка виходить. То своя, то з гонуків, то з дітей, інший раз вийду на базар, як не дуже дорого, то купляю з гуманітарки», – розповідає пенсіонерка.
Читати ще: Тиловий батальйон: на Камінь-Каширщині жінки в’яжуть шкарпетки для бійців

Якщо усі матеріали готові, зазначає 73-річна Любов Гаврилюк, яка долучається до в'язання, то за день може сплести три килимки.
За зиму, додає Ірина Яцик, нав'язала з півтора-два десятки таких килимків і через знайомих волонтерів передала для бійців.

Читати ще: Зібрав для ЗСУ 34 тис. грн: луцький школяр виготовляє патріотичні аксесуари

«І гроші перераховуємо, все, що можемо! І сало, і тушонки, хто що може, те й передаємо. Бо біда, велика біда. Щоб якнайскоріше закінчилася тая війна, бо то трудно і нудно!» – хитає головою пенсіонерка.
Любов Гаврилюк додає: своєю працею жінки в селі намагаються допомогти бійцям усім, чим можуть, моляться за їхнє здоров'я та перемогу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus