USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вибори у Колодяжненській ОТГ: скільки коштує голос

27 Квітня 2017 07:00
30 квітня відбудуться вибори у Колодяжненській об’єднаній територіальній громаді Ковельського району. На посаду сільського голови ОТГ претендує п’ятеро кандидатів: Рудюк Григорій Петрович, Кашик Віталій Леонідович, Остапенко Володимир Миколайович, Клімчук Володимир Іванович, Рудень Петро Васильович.

Що знають мешканці ОТГ про своїх кандидатів, а також про усі таємниці передвиборчих кампаній - у репортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.

Олена Філіпчук, сільський голова Колодяжного, каже, що найбільша боротьба за крісло голови ОТГ розгортається між Віталієм Кашиком і Григорієм Рудюком. Та додає, тим, хто голосуватиме за Кашика, по селах обіцяють гроші.

«До мене приходили люди і просили захисту. Кажуть, що агітація відбувається брудно, підло. Розповідали і про «піраміду». Так, людині пропонують 300 гривень за голос, а коли приведеш їм ще трьох, то вона платять по 200 гривень за кожного. Це брудно, я проти таких методів. Людям не хочуть давати самостійно вибрати голову ОТГ, депутатів. Вочевидь «івахівці» мають багато грошей», - розповідає сільський голова. Та наголошує, що ті, хто збирає голоси за Віталія Кашика, навіть записують номери мобільних телефонів. Для чого це робиться, пані Олена не розуміє.

«Я - за те, щоб дати людям чесно, справедливо, без фальсифікату, без купівлі вибрати владу. Є у нас чесні кандидати. До прикладу, колишній голова Кричевичівської сільської ради Рудюк Григорій Петрович. От він ходить і знайомиться з людьми, розповідає про себе. Він грошей не пропонує», - зауважує сільський голова.

Олена Філіпчук наголошує, що вибори тоді пройдуть чесно, коли до людей донесуть, що їх купляють, коли вони це зрозуміють. «Вони сьогодні за 200-300 гривень продадуться, а далі що? Адже яку ми виберемо владу, те й ми будемо терпіти від неї 5 років», - підсумувала пані Олена.

Про те, чи готові мешканці Колодяжненської ОТГ продати свої голоси, та у скільки їх цінять, журналісти розпитали у перехожих. Відповіді неоднозначні: хтось готовий, аби лишень запропонували, хтось ще вагається, а є й такі, хто категорично проти таких методів. Та й сума за голос коливається, дехто хоче за нього отримати 500-1000 гривень, а хтось і за п’ять грн готовий віддати свій голос за кого скажуть.

Зауважимо, Віталій Кашик відмовився від зустрічі з журналістами та від коментарів.

Натомість Григорій Рудюк охоче розповідає, що сільським головою був 9 років.

«Я працював раніше сільським головою Кричевичівської сільської ради, у мене досвід такої роботи 9 років. Дуже багато зроблено за цей час. Було побудовано школу у селі Черемош, відкрили дитсадок у селі Кричевичі, багато зробили по перекриттю об’єктів соціально-культурного призначення, є команда, з якою я тісно співпрацюю».

Як розповідає депутат Колодяжненської сільської ради Володимир Лисюк, передвиборча кампанія у ОТГ відбувається нечесно. «Прості люди просто дивуються тій наглості та безпардонності, з якою перед виборами купують голоси за Віталія Кашика. Людям кажуть: ми вам не платимо за голос, а ми вам платимо за послуги, щоб ви були нашим агітатором. Але це все ж таки злочин, це підкуп виборців», - додає депутат.

«Кашик разом із кількома депутатами, провладними, створили свою групу і давай проштовхувати своїх до влади. Наш керівник райдержадміністрації - це колишній бізнесмен, у нього є свої підприємства, які за кошти нашої сільради ремонтують дороги, будують і оновлюють будівлі. І що головне, яку ціну вони поставлять, стільки їм і платять. Але ж має бути конкуренція. Є фірми, які пропонували за ці роботи в два рази меншу ціну, але вони не отримали замовлень, бо це не фірми Віктора Козака (голова Ковельської РДА, - ред.)», - розгнівано розповідає обранець громади. Та наголошує, що Кашик повністю підконтрольний теперішньому голові РДА Віктору Козаку.

«У нас є Віталій Кашик, якого проштовхують, за вуха протягують, засипають грошима перед ним доріжку і Григорій Рудюк від УКРОПа, перед яким доріжку не засипають. Я сподіваюся, що люди виберуть гідного голову, на совість, на мудрість їхню надіюся», - додає депутат ОТГ.

Отож, яку владу для себе виберуть мешканці Колодяжненської об’єднаної територіальної громади, як голосуватимуть: по совісті чи за гроші, буде видно вже цієї неділя, 30 квітня.

Варто додати, що Віталій Кашик від зустрічі з журналістами відмовився, а його дружина про підкуп каже, що не чула.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 27 Квітня 2017 11:29
Ото то об.........и Кашика. І правильно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus