USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Випікають хліб і печиво: як багатодітна сім’я з Волині допомагає ЗСУ

4 Червня 2022 18:08
Багатодітна сім’я з Ковельщини згуртувалася та допомагає українським військовим. Родина Халамай із Велицька перетворила свій будинок на волонтерський центр. Усе, що тут готують, передають захисникам.

У домі Алли Халамай кипить робота. Тут воїнам на передову готують пампушки, печуть печиво, хліб. Сім’я, у якій виховують п’ятеро дітей, тяжко працює: власними силами рідні обробляють 20 гектарів городу, доглядають за худобою. Частину м’яса віддали на потреби ЗСУ, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«24 лютого ми прокинулися від вибухів. У нас було чути ті вибухи. Ми зрозуміли, що це війна. Було страшно. Просила дівчат поїхати в Польщу, але вони сказали: «Мамо, де ви, там і ми будемо. Ми потрібні, будемо допомагати». Так і робимо – допомагаємо. Важко говорити, адже, напевно, перемога ще не близько. Гинуть наші хлопці… Але ми віримо в наших захисників. Ми знаємо, що перемога буде за нами», – зазначає Алла Халамай.

Допомагає навіть шестирічна онука Дарина, яка малює український прапор і пише побажання воїнам. «Я беру два кольори, аби вийшов прапор України. Я малюю для солдатів. Намалювала вже будиночок», – сказала дівчинка.

«Ми залишилися, тому що маємо бути тут, повинні допомагати тим, чим можемо», – зазначає син Алли Халамай Ігор.

Донька Інна додала: «Хочемо якось допомагати, підтримувати, аби нашим захисникам на передовій хоч трішки легше було, щоби вони пам’ятали, що вдома їх чекають і люблять… Разом легше. На жаль, усіх об’єднала біда. Але сподіваємося, що наше єднання залишиться і після перемоги – і в родині, і загалом в країні… Думаю, спільними силами ми якнайшвидше переможемо».
Читати ще: Семеро дітей у 30 років: як на Волині живе багатодітна сім’я. Відео

У родині переконані, що в нинішній час кожен повинен допомагати воїнам і тим, у кого війна забрала майже все. Спочатку сім’я готувала їжу для евакуаційних поїздів, згодом прийняла в себе переселенців із Рубіжного. Тепер усі разом готують на фронт.

«Ми мусимо допомагати. Кожен повинен долучитися… Готуємо і солодке до чаю, і хлібчик. Щоразу вкладаємо пачечку запашної кави, щоб хлопці мали. Також до пакунків додаємо вологі серветки… Серед асортименту – те, що довго зберігається. Все купуємо за власні гроші. А хто ж має допомагати? Кожен по трошки… Ми знаємо, що їм там дуже важко, що вони не сплять, не відпочивають, тому ми мусимо щось робити», – наголосила Алла Халамай.

Скільки передали на передову, в родині навіть не рахують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus