USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Вивернуті з корінням дерева, град та обірвані електролінії: на Волині вирувала негода

19 Червня 2020 10:57
Вивернуті з корінням дерева, зламані гілки та град величиною з квасолину, що побив фасади будинків, городину та збіжжя, – це далеко не всі наслідки стихії, що пронеслася Волинню учора, 18 червня, близько 20:00. Великих збитків стихія наробила у місті Ківерці. Зокрема, під час негоди поблизу території Ківерцівського районного суду 18 червня буревій звалив дерево, яке обірвало електромережу.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила місцева мешканка Тетяна Арендарчук.

Зі слів волинянки, негода «прогулялася» містом ніби хвилями. Зокрема, град та вітер пошкодили фасади будинків, городину, дерева.

«Усе почалось орієнтовно о 20 годині. Нічого не передбачало лиха – спочатку легенький дощик, потім грайлива веселка. Але уже за третім та четвертим заходом дощу піднялася буря неймовірної сили, що мені і членам моєї сім’ї стало по-справжньому страшно. Думали, що в хаті повибиває вікна. Дуже налякалися діти», – розповідає жінка.
Інформацію про негоду на власній сторінці у соціальних мережах підтвердив і заступник голови ГО «Школа безпеки та виживання дітей «ТИВЕР», майстер спорту України Юрій Тананайко.

«Учора ввечері у місті. Ківерці вирувала негода. Ось бачимо її наслідки, зокрема, місцевий парк. Будьте обережні, особливо у грозу та буревії, бережіть себе та своїх дітей. Спостерігайте за прогнозом погоди і пам’ятайте: цьогоріч випала велика кількість опадів, відповідно, дерева з листям набрали воду, тому їхня вага значно збільшилась. Тож, гілля можуть падати зненацька», – застерігає волинян.

Наслідки негоди також на власних світлинах показав волинянин Дмитро Охоцький.
Разом із тим, під час негоди поблизу території Ківерцівського районного суду 18 червня буревій звалив дерево, яке обірвало електромережу, повідомляє Служба судової охорони у Волинській області.

Лінії електропостачання заблокували тротуар та проїзджу частину. Співробітники ТУ ССО Волині, що в цей час несли службу у Ківерцівському районному суді у Волинській області, оперативно зреагували на ситуацію. Капрал ССО Юрій Крупа та старший сержант ССО Микола Кирилюк, повідомивши у службу ДСНС та органи самоврядування, локалізували доступ до небезпечної ділянки, обгородивши територію обмежувальною стрічкою.

Для попередження вільного доступу до небезпечної ділянки співробітник Служби судової охорони залишився на місці події до приїзду оперативної бригади ДСНС з дотриманням заходів безпеки.

З метою усунення наслідків негоди сьогодні на місці події працюють відповідні служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus