USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

«Я йду до своєї мети». Юна співачка з Луцька вдруге готується підкорювати сцену «Чорноморських ігор»

16 Липня 2021 13:36
11-річна Анна Ткач співає з дитячого садочка, а професійно займатися вокалом розпочала з шестирічного віку. Дівчинка мріє пов’язати життя з музикою й наполегливо крокує до своєї мети – Аня учасниця популярних проєктів і лауреатка престижних конкурсів, зокрема суперфіналістка «Чорноморських ігор» 2019 року. Зараз вона активно готується до цьогорічного фестивалю.

Безсумнівно, стати справжньою зіркою у такому юному віці Аня не змогла би без підтримки сім’ї, особливо мами, яка замінює доньці і продюсера, і стиліста, і режисера-постановника, і візажиста. Тато ж завжди допомагає з поїздками, адже дівчинка часто виступає в різних куточках України.

Як пригадала мама талановитої лучанки Марія Гредасова, спершу Аня співала на всіх святах у дитячому садку, згодом її почали запрошувати на виступи в рамках міських конкурсів.

«Так сталося, що у шість років Аня потрапила до тренерки Інни Кириченко, яка на той час із дітьми взагалі не займалася. Але нас запросили на кастинг відомого проєкту, і ми попросили її підготувати Аню. Так ми в неї і залишилися. До того Аня ходила на вокальні гуртки для загального розвитку. Зараз відвідує ще музичну школу №1, вокальний відділ, де додатково бере уроки з гри на фортепіано. Також із цього року займається з музикантом Мікаелем Гюлазяном».

Першим конкурсом, у якому Анна взяла участь, став Всеукраїнський пісенний фестиваль «Під небом Рівного». Оскільки на той час такого рівня конкурсів в обласному центрі Волині не проводили, Аня виступала «Під небом Рівного» три роки поспіль. Далі було багато всеукраїнських та міжнародних конкурсів, зокрема Міжнародний вокальний фестиваль «Твоя зірка», «Вернісаж-Енергофест», Всеукраїнська олімпіада «Голос країни», «Сонце за нас», де займала перші місця.
ПРО «ЧОРНОМОРСЬКІ ІГРИ» ТА ДУЕТ ІЗ ВОЛИНСЬКИМ ЕЛВІСОМ

«Коли Ані було вісім, ми спробували свої сили на «Чорноморських іграх». Тоді ми пройшли лише в другий тур і не потрапили в Скадовськ. Зрозуміли, що Аня ще не достатньо підготовлена, адже в Скадовськ їздять надпотужні діти, справжні професіонали, які нічим не відрізняються від дорослих артистів. Навіть Валентин Коваль (голова журі фестивалю, – ВН) казав, що журі їх оцінює не як дітей, а як дорослих виконавців. На наступний рік ми посилено готувалися, знали, які композиції потрібно співати, й Аня пройшла в Скадовськ і виборола перше місце у своїй групі», – розповіла мама дівчинки.
Читати ще: Юна лучанка стала суперфіналісткою «Чорноморських ігор»

Торік у зв’язку з карантином пісенний фестиваль «Чорноморські ігри» скасували, але діти, які пройшли відбір, автоматично потрапили в другий тур конкурсу, який відбудеться цього року.

Аня Ткач братиме участь у «Чорноморських іграх-2021» відразу в двох категоріях: народний вокал і дует.

«У народний вокал ми пройшли автоматично, адже подавалися ще торік. Цього року разом із Ярославом Карпуком (срібний призер проєкту «Голос. Діти» зі Старої Вижівки, якого прозвали Волинським Елвісом, – ВН) вирішили ще подати заявку як дует», – поділилася Марія Гредасова.

Ярослав і Аня познайомилися на концерті з нагоди річниці відкриття одного з торгових центрів у Луцьку, довго спілкувалися лише онлайн і домовилися за нагоди заспівати дуетом. За два тижні до завершення подачі заявок на «Чорноморські ігри» Ярослав із мамою Іриною приїхали до Луцька.
«У нас було обмаль часу на підготовку. Вони жодного разу не співали разом. В Ані взагалі не було досвіду виступів у дуеті, але вони – два професіонали. Ми пішли на студію звукозапису «МіК», і діти почали пробувати співати в дуеті. З перших хвилин ми зрозуміли, що ідея була класною і все вийде. У нас було кілька варіантів англомовних пісень, пісні українською навіть не розглядали, бо діти одразу зробили свій вибір», – сказала пані Марія.

Як додала Анна, вона запропонувала спробувати пісню Shallow. «Я згадувала пісні, які вже співала сама, а Shallow у дуеті виконують Бредлі Купер і Леді Гага. Я подумала: можливо, ця пісня?»

Потім юні артисти вирішили спробувати українську пісню. Вибір відразу впав на композиції гурту «Скрябін». Ярик пропонував «Мовчати», Аня – «Спи собі сама». Заспівавши обидві пісні, врешті зупинилися на останній. Оскільки якісного аранжування у вільному доступі в інтернеті знайти не вдалося, діти самі підібрали мелодію на фортепіано. Пізніше знайшли гарну фонограму, зняли відео і надіслали разом із заявкою на конкурс.
Сольно в категорії народного вокалу Аня презентуватиме пісню «Ой, не ходи Грицю».

«Буде дуже запекла боротьба. В цій категорії немає вікових обмежень. Аня – наймолодша. Не знаю, як журі обиратиме переможців, адже всі діти – сильні та круті. Думаю, головне – зробити класний номер і заспівати від душі, – переконана Марія Гредасова. – Зараз ми в розробці образу. Хочемо зробити щось ексклюзивне, містичне, щоб вбрання відповідало змісту пісні, – не просто віночок і сукенка. Адже під час виступу працює все в комплексі: вокал, образ, харизма і контакт з глядачем. В образ Аня входить на 200%, віддається глядачу на 200%, співає дуже достойно, а над образом ми ще працюємо, аби довершити номер так, щоб від нього захоплювало подих».
ПРО КАРАНТИННИЙ РІК І «СПІВАЙ ЗА МРІЮ-2»

Коли розпочався карантин і всі концерти відмінили, в Ані розпочалася творча депресія.

«Було видно, що дитина не має де себе реалізувати. Ніби і заняття були регулярні, і ми щось готували, але не було стимулу, адже бракувало взаємодії з глядачем, обміну емоціями, енергетикою. Вже згодом розпочалися онлайн-конкурси, якісь челенджі. Намагалися в них брати участь, хоча й було важко», – пригадала мама дівчинки.

Цього року Анна Ткач також спробувала свої сили на вокальному конкурсі «Співай за мрію-2», що його організувала ТРК «Аверс» за сприяння Фонду Ігоря Палиці«Тільки разом». Дівчинка здобула ґран-прі.
«У першому сезоні ми не брали участі, адже на той час у нас не було українських пісень, а одна з головних умов конкурсу – українська пісня. Тоді ми дізналися про цей конкурс буквально за місяць-півтора, якраз готувалися до «Чорноморських ігор» і не мали часу на запис нової композиції. До того ж, переживали, що, оскільки за номер голосують лайками на Facebook, можливі накрутки. Але потім побачили, який крутий був гала-концерт, і кусали лікті. Тому цього разу відразу відправили заявку, просили усіх друзів, знайомих голосувати», – зазначила Марія Гредасова.

Читати ще: «Співай за мрію-2»: у Луцьку нагородили переможців вокального конкурсу

Один із призів, які отримала Аня як переможниця конкурсу, – це зйомка кліпу. Відео планують зробити на пісню «Ой, не ходи Грицю», з якою дівчинка виступатиме на «Чорноморських іграх».
ПРО ВОКАЛЬНУ АКАДЕМІЮ ОЛЕКСАНДРА ПОНОМАРЬОВА

Окрім перемоги на «Чорноморських іграх» у 2019 році, основними своїми досягненнями Анна Ткач вважає навчання у Вокальній академії Олександра Пономарьова, спільні виступи з народним артистом України в Дніпрі на його сольному концерті та концерт із симфонічним оркестром у Палаці «Україна» в Києві.
«Коли ми приїхали в академію, з усіма познайомилися, відразу відчули, що це – наша сім’я. Олександр Пономарьов дав Ані поради, сказав, що вона йому дуже сподобалася, і в Ані виросли крила. Після цього все закрутилося. Ми почали активніше і наполегливіше готуватися до «Чорноморських ігор». Потім Аня представляла Волинь на національному конкурсі «Яскраві діти України», фінальний концерт якого теж проходив у Палаці «Україна».
Інтенсиви в академії Пономарьова проходять раз на місяць за участі вокальних тренерів, хореографа, викладача з акторської майстерності та інших. Раніше Аня відвідувала тільки заняття для дітей, але наступного разу вже планує поїхати на дорослі інтенсиви, які проводять для учасників від 12 років. Наприкінці занять, які тривають два-три дні, відбувається підсумковий концерт.
ПРО ЗАЗДРОЩІ І КОНКУРЕНЦІЮ

«Коли виходиш на сцену, ти передусім змагаєшся сам із собою: наскільки круто ти заспіваєш? Звісно, ефект конкуренції присутній. Однак я змалечку навчала Аню підтримувати інших. Так, на сцені вони твої конкуренти, але поза сценою вони твої друзі. Тому вболівай за них, підтримуй їх, бо якщо будеш підтримувати ти, будуть підтримувати і тебе. Звісно, буває по-різному… Цілком можливо, що в майбутньому вони зустрінуться на дорослих сценах, – розказала мама Анни. – Головне – отримати кайф на сцені, виступити так, щоб тебе помітили, віддати глядачу всю свою енергетику і любов. А те, яке місце ти посядеш, – це другорядна справа. Перше місце неможливо розділити на всіх, тому нема сенсу не довіряти рішенню журі чи ображатися на нього».
Усі емоції, які отримує Аня на сцені чи від чергової перемоги, її батьки переживають так само.

«Фактично розвиток доньки – це така ж сама робота. Пошити костюм, домовитися про співпрацю, зняти відео, надіслати заявку, записати відео, поїхати на концерт – це лише вершинка айсберга. Насправді це все займає дуже багато часу. А багато хто каже: а що тут такого, це ж все легко. Дехто навіть говорить, що ми заплатили, аби виграти той чи той конкурс. Але ми дуже проста, найзвичайнісінька українська сім’я. Усе, чого досягла Аня, зроблено її силами, її талантом. Люди просто не знають, скільки недитячої праці вкладено, скільки потрібно докласти зусиль, аби досягти цього результату. Щоб розуміти, що ти робиш, любити це і знати, якої мети хочеш досягти, потрібно бути справжнім бійцем. В Ані зовсім інше сприйняття, вона не знає, що таке втома. Наприклад, на кастингу проєкту «Яскраві діти» Аня вісім годин очікувала під дверима своєї черги, адже було дуже багато конкурсантів. Вона мусила три рази розспівуватися, адже через годину голосові зв’язки зсихаються. Але коли вона виходить на сцену, в неї десь береться енергія. Не знаю звідки».
ПРО КАВЕРИ І ПЛАНИ НА МАЙБУТНЄ

Своє життя Анна прагне пов’язати з музикою, хоче виконувати власні пісні. А в найближчих планах – після повернення з «Чорноморських ігор» – записувати кавери на відомі хіти під фортепіано та викладати в YouTube.

«Це і досвід, і додатковий розвиток. Що більше ти співаєш, тим більше пісень знаєш, що різноманітніший у тебе репертуар, тим краще. В нас уже назбирався цілий список пісень, які класно було б заспівати і в дуеті, і соло. Так само плануємо кілька каверів заспівати з Яриком, – розповіла Марія Гредасова. – Думаю, в таких дітей, які не мають мегаможливостей, є більший стимул працювати, вони наполегливіше йдуть до своєї мети. Не можна зупинятися, треба постійно шукати щось нове. Не завжди щастить, бувають моменти, коли здається, що все валиться з рук, нічого не вдається, але потрібно йти далі маленькими кроками до своєї мети».
Взірцями для Ані є такі відомі виконавці, як Адель, Леді Гага, Дженніфер Хадсон, Faouzia, Крістіна Агілера, Аліша Кіз, Олександр Пономарьов, The HARDKISS.

«Вони наполегливо йшли до своєї мети і все роблять від душі. Я теж дуже люблю співати, в мене все виходить і я йду до своєї мети», – зазначила Анна Ткач.

Як пригадала, 2019 року переможцям «Чорноморських ігор» дарували квитки на М1 Music Awards. Вони разом із зірками українського шоу-бізнесу крокували червоною доріжкою, відповідали на запитання журналістів, сиділи в партері біля відомих артистів. Цей вечір послугував юним музикантам великим стимулом, аби працювати далі. До того ж, багато сучасних виконавців, як-от Настя Каменських, Надя Дорофєєва чи Юлія Саніна, теж починали з фестивалю у Скадовську.
Також мама Ані не виключає, що її донька візьме участь у наступному сезоні проєкту «Голос. Діти».

«Ми подавалися минулого сезону, класно виступили на кастингу, але тоді чомусь мені здалося, що Аня ще не готова. Ми подумали, що, мабуть, поки не час, адже такі проєкти психологічно, фізично даються дуже важко. Це колосальні навантаження, – сказала Марія Гредасова. – А зараз – запросто. Якщо буде новий кастинг, то ми обов’язково підемо, тому що, знову ж таки, це – новий досвід».

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото з особистого архіву Марії Гредасової та Анни Ткач
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus