USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як Путін став президентом РФ: маловідомі факти кар'єри чекіста

5 Жовтня 2018 10:38
Північна столиця Федерації. Петербург. Наприкінці 90-х тут почалася політична кар'єра чекіста, який за кілька років проб'ється до головного кабінету в країні. Завдяки зв'язкам у спецслужбах Путін створить небувалого розмаху державний синдикат. Міцну зв'язку в якій бюрократична єрархія і бізнес еліта викачуватимуть гроші з держбюджету, силовики кришуватимуть кримінал і слідкуватимуть за населенням.

Саме ж населення благоговітиме перед свавіллям влади в ім'я гасел химерної величі, йдеться у матеріалі каналу 24.

Уявивши себе великим архітектором, він здув порох з давніх, ще царського розливу міфів про "вєлікую і магучую Рассєю". Використовуючи пропаганду, привчив росіян терпіти утиски заради "вставанія с колєн". Поки росіяни 20 років ніяк не можуть встати з колін, Володимир Путін без роздумів пускає всі ресурси на одне завдання – шантаж світу ядерною зброєю.

Так, для людства це буде глобальна катастрофа, для світу глобальна катастрофа. Але я все-таки як голова Росії і громадянин Росії задаюся питанням: а навіщо нам такий світ, де немає Росії? – наголосив Путін.

При цьому впливати на світові процеси йому допомагає не лише атомна зброя, а й армія лоббістів по всьому світу, яких новоявлений цар щедро прикормлює грошима. 44-річний колишній заступник мера Петербурга перебрався до Москви в серпні 1996-го року. Нове місце роботи – адміністрація президента Єльцина.

Єльцин доручив Путіну зібрати всі дані про закордонні активи Радянського Союзу. І на основі цього Путін увійшов в контакт з найбагатшими і впливовими людьми Росії,– розповів депутат Ленінградського "горсовета" Микола Андрущенко.

Чимось подібним екс-кдбешник займався в команді петербурзького мера Анатолія Собчака. Очолював департамент зовнішніх зв'язків мерії і паралельно виплітав павутину свого владно-кримінального синдикату. Наприклад, Санктпетербурзьке акціонерне товариство управління нерухомістю і капіталовкладеннями – якщо коротше SPAG.



Владімір Путін під час своїх перших інтерв'ю

Серед співзасновників товариства був фінансист із Ліхтенштейну Рудольф Ріттер, який спеціалізувався на відмиванні кокаїнових грошей наркобарона Пабло Ескобара. Петербургзька мерія була представлена Путіном, дочірніми організаціями SPAG в Росії були комерційні структури, які належали бізнеспартнеру Путіна – Володимиру Смірнову і Володимиру Кумаріну – одному з лідерів Тмабовського злочинного угрупування.

Люди пов'язані із SPAG були сильно пов'язані із Володимиром Смірновим. А цей Смірнов став зв'язною ланкою між Путіним з одного боку, тамбовською мафією і німецьким представництвом SPAG – з іншого, – підкреслив письменник Юрген Рот Фарід.

До Москви Путін поступово перетягнув своїх колег із собчаківського пулу. Найвідоміші з них – це ручний прем'єр Дмитро Мєдвєдєв, свого часу сірий кардинал і один із найближчих радників Ігор Сєчін, глава Газпрому Олексій Міллер, екс-глава Сбербанка Герман Греф і екс-головний спортсмен Росії Віталій Мутко – майбітній головний спортивний функціонер Росії. З часом люди Путіна почали контролювати усі фінансові потоки у країні. Вже тоді, у перших інтерв'ю Путіна відчувається, яким методам влади він особисто надає пріоритет.

Скажу відверто, і мені так здається, що якщо навести твердий порядок жорсткою рукою, то всім нам стане жити легше і комфортніше, і безпечніше. Насправді, ця комфортність дуже швидко пройде, тому що ця жорстка рука почне нас дуже дуже сильно душити, – сказав Путін у своєму інтерв'ю.

Подальша кар'єра Путіна в Москві стрімко полетіла вперед. За 2 роки із проміжних посад заступників він отримав портфель голови ФСБ. В 1999 році став головою Радбезу РФ і нарешті премєр-міністром країни.

"Путін для мене продукт КДБ, який працює з злочинною спільнотою тоді, коли йому зручно. Він побудував свою владу на великих архівах спецслужб, використовуючи потрібну інформацію як компромат, використовуючи її як елемент тиску і шантажу", – наголосив письменник Юрген Рот Фарід.

Наприкінці 90-х здоров'я тодішнього президента РФ Єльцина різко ослабло. Він жив на таблетках і фактично вже нічого не контролював. За таких умов його основною задачею став вибір такого наступника, який би міг гарантувати імунітет недоторканості. Йшлося про недоторканість не лише статків сім'ї Єльцина, а й олігархів, які його підтримували. Колишній КДБ-шник з досьє на всю верхівку влади був дуже зручним кандидатом. Хоча й не для всіх.

Що стало благословенням для чекіста та й для всієї Росії – дивіться у відео:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Справедливий Показати IP 5 Жовтня 2018 11:25
Нас......ти на Путіна. Всі знаємо, як Петрик шоколадний став президентом, і побачимо, хто стане наступним. Давайте думати про себе, п не про Путіна.
Корiнний лучанин Показати IP 5 Жовтня 2018 11:34
Мало буду. Потрiбно бiльше!,а то волиняни починають дочь запiдозрювати.
Корiнний лучанин Показати IP 5 Жовтня 2018 11:35
"щось".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus