USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як заохочуватимуть лучан сортувати сміття

22 Серпня 2019 16:07
Лучани переважно не звертають уваги на наліпки на контейнерах і продовжують не сортувати відходи. Тому в місті очікують пропозицій від ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» щодо вирішення ситуації.

Про це йшлося 22 серпня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич розповів, що зараз підприємство замовило в спеціалізованої фірми проведення відповідного аналізу. Так, фірма вивчає ситуацію з накопиченням відходів у місті.

Як повідомив Валерій Кузьмич, фірма відразу звернула увагу на те, що контейнери в місті Луцьку знаходяться не в одному місці, тому потрібно укрупнювати сміттєві майданчики, аби сміттєвози не мусили під’їздити до кожного контейнера окремо.

Водночас Валерій Кузьмич зауважив, що ситуація із сортуванням сміття в Луцьку – критична, адже містяни сміття фактично не сортують і, як і раніше, суху і мокру фракції вкидають до одного контейнера.

Він зазначив, що стимулювати лучан сортувати сміття можна різноманітними заохоченнями. До прикладу, районам, які сортують сміття найкраще, можна знизити тарифи за вивіз сміття.

Також директор «Луцькспецкомунтрансу» акцентував, що підприємству бракує транспортних засобів для збору й вивозу сміття.

Урешті комісія рекомендувала розробити «Луцькспецкомунтрансу» план організаційних і фінансових заходів для вирішення ситуації з сортуванням відходів у місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Володимирська Показати IP 22 Серпня 2019 16:19
А ви почніть спочатку його окремо збирати. А незбираєте все в одну машину. Приватний сектор вже давно простинь, щоб раз на тиждень забирали відходи їжі і рослин воно перегниє а один день те що на переробку. Але ж де вони людей послухають. І треба нового керівника підприємства. Бо нічого він не робить, засидівся на місці.
2201 до Володимирська Показати IP 22 Серпня 2019 16:43
Цілком підтримую! Контейнери підписані для різних відходів, а збирають в одну машину. Розуму - нуль.
лучанка Показати IP 22 Серпня 2019 17:00
Після сортування, яке проводять бомжі ,можна сміливо згружати все в одну машину. Вся вторинна сировина вибирається повністю! Залишають після себе лише срач.
ВВ Показати IP 23 Серпня 2019 14:46
Не скрізь є контейнери для пластику і тим більше наліпки де суха чи мокра фракція. Окремо добавлю, що народ у нас лінивий і не понесе пластик дальше. Треба потратитись і поставити скрізь контейнери і хай машинки їздять..іншого виходу немає... За стимул тяжко сказати. По собі суджу - не завжди розділяю фракції. Скло, ПЕТ із під хімії лише окремо скидаю... Народ потрібно прозомбувати через медіа, щоб норм сортували...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus