USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як змінилася медицина на Волині після сюжетів на телебаченні

13 Липня 2015 10:15
Чи змінилось життя волинських медиків після появи їх на великому екрані, чи сколихнули репортажі журналістів стоячу воду в Міністерстві охорони здоров’я і як українські лікарі своїми сапками і лопатами підтримують вітчизняну медицину - про це та інше детальніше в сюжеті наших столичних колег з ТСН.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що журналісти досліджують стан вітчизняної медицини зсередини. Кореспондент влаштувалася санітаркою в лікарню на Волині.

"Репортаж викликав дуже бурхливу і неоднозначну реакцію. Але потрібно говорити і про низьку зарплати, і про жалюгідний стан більшості наших лікарень", - вважають наші столичні колеги.

Через два дня після сюжету про них одразу всі згадали, - кажуть у лікарні Старої Вижівки на Волині. Приїхав місцевий депутат і запитав, що їм потрібно. Через тиждень у них з'явилася і ванна для знеболювання пологів у жінок у першому періоді, і нове турецьке пологове крісло. Раніше вони використовували звичайне, перероблене зі старого лікарняного ліжка.

Медики кажуть, що пристойне обладнання, можливість зростати професійно та гідна зарплата - саме ті три пункти, яких вони очікують від медичної реформи.

Що ж кажуть про реформи у Міністерстві, дивіться у коментарі Ігоря Перегінця, заступника Міністра охорони здоров'я:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 13 Липня 2015 10:24
Медицина в нас добра!
Кляте слово "реформа Показати IP 13 Липня 2015 11:18
Реакція на попередній репортаж - приїхав депутат і дали ванну та крісло... Скажіть, такі разові подачки депутатів вирішать проблему? Ні. А "реформи"? Не з того кінця реформують. Для того, аби було належне ресурсне забезпечення соціальної сфери (тієї ж медицини) слід не займатися перекиданням дефіциту коштів з правої бюджетної кишені в ліву, не перекладанням фінансування власного лікування на плечі самих пацієнтів через додаткові витрати на страхування (звідки гроші?), а відновленням економіки - джерела податків і соціальних благ.
радник Показати IP 13 Липня 2015 12:59
Ми в якому столітті живемо ??? Потрібні реформи , а не есперементи над людьми . Що неможливо вивчити передовий досвід по успішному функціонуванні медицини в розвинених країнах і запровадити це в нашу країну . Так ні ,в нас кожен чиновник рахує себе великим реформатором - експерементатором...але за кінцевий результат відповідальності не несе . / Головне вициганити гроші з бюджета на цю " благородну справу " - витратити їх, а потім у відставку /. В цьому наша велика біда !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus