USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Єфремову скасували домашній арешт і повернули паспорти

19 Вересня 2019 14:06
Запобіжний захід екс-нардепу змінили на особисте зобов’язання. Також суд постановив повернути Єфремову паспорти, пише Кореспондент.

Старобільський райсуд Луганської області напередодні прийняв рішення скасувати цілодобовий домашній арешт колишньому голові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову, а також зняти електронний браслет і повернути паспорти. Про це в четвер, 19 вересня, повідомляють Українські Новини з посиланням на адвоката Єфремова Олександра Мельникова.

«Суд вирішив скасувати домашній арешт і замінив його на особисте зобов’язання... Це найбільш м’який запобіжний захід, м’якшого не існує. Фактично, людина просто зобов’язується з’являтися до суду», – повідомив адвокат.

Нині процес проти екс-глави фракції ПР перебувати на стадії вивчення матеріалів захисту.

Мельников переконаний, що його клієнт буде виправданий судом у зв’язку з відсутністю доказів провини.

Після реабілітації Єфремова захист має намір зайнятися притягненням до кримінальної відповідальності осіб, причетних до кримінального переслідування екс-нардепа.

Адвокат також допускає, що Єфремов подасть позов про відшкодування морального і матеріального збитку через тримання його під вартою понад 3 років.

Нагадаємо, Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. ГПУ висунула йому підозри за п'ятьма статтями, в тому числі і державній зраді. Сам Єфремов подав позов до Європейського суду з прав людини про незаконність свого арешту.

4 січня 2017 року Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Єфремова. Йому інкримінують організацію захоплення будівлі Луганської ОДА; пособництво в захопленні Управління СБУ в Луганській області; вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України; організаційне сприяння створенню й діяльності угруповання «ЛНР»; державну зраду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 19 Вересня 2019 14:35
Вовк в овечій шкурі
Лучанин до Лучанин Показати IP 19 Вересня 2019 16:35
Який вовк...шакал
Активіст Показати IP 19 Вересня 2019 16:11
Нормальний мужик
! до Активіст Показати IP 19 Вересня 2019 18:24
До нового року янек буде в Україні своїх страусів кормити.
Місцевий Показати IP 19 Вересня 2019 16:14
Скоро такими темпами всіх повипускають...
еге Показати IP 19 Вересня 2019 21:47
це ще квіточки...скоро янукович знову стане відновленним на посаді довічним як лукашенко президентом союзної української республіки з росією!
777 Показати IP 20 Вересня 2019 16:00
Обломитесь свидомые!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus