USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

ЄС ввели санкції проти росіян за ув'язнення Навального

2 Березня 2021 20:26
Європейський Союз запроваджує санкції проти високопоставлених російських державних чиновників за ув'язнення кремлівського критика Олексія Навального.

Про це дізналося у вівторок агентство DPA, його повідомлення наводить Suddeutsche Zeitung, інформує Європейська правда.

За даними джерел агентства, відповідний нормативно-правовий акт був схвалений у письмовій формі у вівторок і повинен бути незабаром опублікований в Офіційному журналі ЄС.

Посли країн ЄС затвердили рішення про запровадження санкцій проти російських громадян, причетних до арешту та ув’язнення Навального, 1 березня.

Очікувалося, що під санкції потраплять глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, генеральний прокурор Ігор Краснов, глава Росгвардії Віктор Золотов і глава Федеральної служби виконання покарань Олександр Калашников.

Новий санкційний механізм ЄС за порушення прав людини, що був схвалений у 2020 році, передбачає замороження активів і/або обмеження на поїздки. Справа Навального буде першим випадком, коли Євросоюз задіє його.

Як повідомлялося раніше, США запроваджують санкції проти семи російських високопосадовців через отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Як повідомлялося, у Росії засудили опозиціонера Олексія Навального.

31 січня по всій Росії пройшли мітинги на підтримку Олексія Навального. Силовики били людей кийками та застосовували проти них електрошокери й газ.

17 січня Навальний був затриманий у зоні паспортного контролю аеропорту «Шереметьєво». До Росії він повернувся з Німеччини, де перебував близько п’яти місяців через отруєння «Новачком» в російському Томську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Карнавальний Показати IP 3 Березня 2021 06:35
Ніштяк малява! Чифіру дьорну.
666 Показати IP 3 Березня 2021 06:37
Імітація. навіть смішно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus