USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заходи з мінімізації наслідків світової кризи обговорили з участю волинян

22 Травня 2009 13:59
Кабінет Міністрів України розглянув резолюцію наради з міськими, селищними та сільськими головами Волині. Про це 22 травня повідомляють «Волинські Новини».
Як уже повідомлялося раніше, 20 березня цього року голова облдержадміністрації Микола Романюк брав участь у розширеній нараді з головами районних, міських, селищних та сільських рад області за участю голів райдержадміністрацій, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств агропромислового комплексу. Головною метою зустрічі стало напрацювання заходів з мінімізації наслідків світової фінансової кризи.
За інформацією сайту Волинської ОДА, голова облдержадміністрації вніс ряд пропозицій до резолюції наради, яку направили до Кабінету Міністрів України. Зокрема, губернотор наголосив на необхідності збільшення кількості бездотаційних бюджетів, передачі на місця окремих повноважень центральних органів влади.
Не оминув голова облдержадміністрації і проблем галузі АПК, а саме: фінансування особистих селянських господарств за рахунок державного бюджету, розвиток кооперації на селі, створення інфраструктури аграрного ринку, реалізація завдань земельної реформи, узаконення об’єктів водного фонду, мінімізація наслідків вступу України до СОТ для вітчизняних виробників сільськогосподарської продукції.
На виконання доручення Кабінету Міністрів України резолюцію наради з міськими, селищними та сільськими голови Волині розглянули у Державній податковій адміністрації та в Державному комітеті України по водному господарству.
Фахівці обох відомств з розумінням поставилися до змісту резолюції. Зокрема, Державна податкова адміністрація України має намір внести на розгляд парламенту законопроекти щодо закріплення за місцевими бюджетами частини податку на прибуток підприємств. Скасували обмеження терміну дії фіксованого сільськогосподарського податку, а також спеціальний порядок оподаткування на додану вартість сільгоспвиробників та переробних підприємств. Ввели спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері АПК.Готуються інші зміни до чинного законодавства України, зокрема  до Водного кодексу, які стосуватимуться й узаконення об’єктів водного фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus