USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Залізниця замовила у фірми-«прокладки» російську фанеру на 14 млн

15 Жовтня 2018 11:40
Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» акцептувала за результатами тендеру пропозицію ТОВ «Енерго Строй Сервіс» щодо постачання 450 куб м важкогорючої фанери вартістю 13,85 млн грн.

Про це пише «Залізниця без корупції» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Тендерний комітет допустив до участі в аукціоні тільки двох учасників, які пропонували продукцію одного виробника – російського АО «Архангельський фанерний завод». Два інших учасники були відхилені через невідповідність технічних характеристик продукції вимогам замовника. Причиною цьому стало те, що Філія чітко визначила марку фанери – ПФА-Т і її характеристики. Така фанера виготовляється тільки на російському «Архангельському фанерному заводі». Українські ж виробники виготовляють інші моделі важкогорючої фанери.

Середня вартість одного кубічного метру фанери ПФА-Т склала майже 31 тисячу гривень. Така ціна приблизно на третину дорожча за вартість цієї фанери на ринку Росії.

«Енерго Строй Сервіс» та його єдиний конкурент ТОВ «Спецторгснаб» надали аналогічні документи про представництво інтересів в тендері «Укрзалізниці» російського АО «Архангельський фанерний завод» та його українського дистриб’ютора ТОВ «Оріон-Плюс». Різниця пропозицій склала 545 гривень, учасники не зробили жодного пониження стартової ціни.

Переможцем неконкурентного тендеру було визнане «Енерго Строй Сервіс», яке зареєстроване в грудні 2017 року. Це його перша участь в держзакупівлях.

Фірма зареєстрована в житловій багатоповерхівці в Києві, на вулиці Зодчих 44. При чому в реєстраційних документах не вказаний ані номер приміщення, ані навіть під’їзд, в якому має бути розташований мультимільйонний постачальник «УЗ».

Статутний капітал фірми в 100 грн поділено між Ростиславом Градовим та Сергієм Мисюком. Обидва фігурували в реєстраційних справах з півсотні різних підприємств. Окрім цього ТОВ «Енерго Строй Сервіс» має спільний номер телефону з 200 іншими підприємствами, що відверто говорить про те, що фірма входить до схеми «віртуального офісу». На номер телефону +380731526200 зареєстровано 192 компанії. Але якщо зателефонувати за цим номером, то виявиться, що цей номер не закріплений за жодним абонентом.

Як пишуть «Наші гроші», конкурент переможця – ТОВ «Спецторгснаб» в березні 2017 року було зареєстроване на 23-річного Леонтія Кокіна. Він раніше жив у Донецьку, хоча при реєстрації фірми вказав київську прописку. У Донецьку він був зареєстрований з батьком Кокіним Вадимом Володимировичем. Людина з таким ПІБ очолювала організаційний відділ Донецької міськради.

За даними «Прозорро» «Спецторгснаб» почала отримувати замовлення від залізничників з грудня минулого року, нині їх загальна сума склала 30,94 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus