USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Залишили машини з деревиною та втекли: на Волині незаконно рубають ліс

14 Січня 2022 08:58
Поблизу села Поворськ Ковельського району невідомі особи незаконно рубали ліс.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили жителі громади, які стверджують, що жодних погоджень на це ніхто не має.

Зі слів очевидців, дерева рубають незаконно, адже коли на місце події викликали поліцію, лісоруби втекли і залишили «УРАЛ» та КамАЗ, які були загружені зрізаними деревами.

Інформацію підтвердили у пресслужбі ГУНП у Волинській області, правоохоронці зазначили, що дійсно до них 12 січня надходило повідомлення про незаконну порубку дерев на території Поворської ТГ.

Читати ще: На Ковельщині незаконно рубають ліс на території колишньої військової частини. Відео

«Виїжджали поліцейські. З місця події вилучено КамаАЗ з деревиною та маніпулятор «УРАЛ». Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України. Наразі поліція встановлює причетних до вчинення правопорушення осіб», – зазначили у поліції.

Як повідомили у пресслужбі Волинського ОУЛМГ у середу, 12 січня, надійшло повідомлення про факт незаконної порубки. На місці працювали поліція та державна лісова охорона. Встановлено, що незаконну порубку проводили на території земель громади, які не перебувають під охороною лісівників. Очевидно, що це – далеко не перший подібний факт.

Як повідомили у поліції, вантажівки вилучили та внесли відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. Вивчаються деталі справи, встановлюються причетні.

На жаль, самосійні ліси, які виросли на землях громад чи приватних паях, перебувають у найбільшій зоні ризику щодо незаконного вирубування. Знаючи недоліки законодавства, чорні лісоруби часто зловживають ситуацією. Саме такі ліси є найпоширенішим джерелом походження незаконної деревини на приватних пилорамах. Про це ми повідомляли неодноразово.

Працівники державної лісової охорони готові взяти на себе відповідальність за збереження таких територій за умови передачі їх у підпорядкування держави. З такими пропозиціями підприємства Волинського ОУЛМГ неодноразово зверталися до органів місцевого самоврядування.

Вплинути на ситуацію і зберегти самосійні ліси в нинішніх умовах можливо лише завдяки твердій позиції та спільним зусиллям поліції, органів місцевої влади, небайдужих громадян і лісівників.

У ВОУЛМГ звертаються до всіх громадян: якщо ви стали свідком подібної підозрілої ситуації, негайно інформуйте поліцію – телефонуйте за номером «102».

За можливості повідомляйте також у місцевий лісгосп, телефонуйте за номерами (0332) 72 00 54 (цілодобово) або 0800 50 10 06 (у робочі дні, з 8.00 до 17.00).

Інформуйте також у повідомленнях на сторінку Волинського ОУЛМГ та держлісгоспів у мережі Фейсбук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Петя Показати IP 14 Січня 2022 09:53
Нужно сжечь эти машины и сказать что обнаружили такими, что при бегстве подожгли, уничтожая улики )
Лучанка Т до Петя Показати IP 15 Січня 2022 20:43
І до чого це? Ви, взагалі, розумієте, яку маячню написали? Техніку для чого палити? Чи не краще іі передати на баланс місцевої громади? Пєтя, у Вас кримінальний склад розуму. Отямтесь! Інакше, скоро в новинах і про Вас будем читати.
Нема на то ради ! Показати IP 14 Січня 2022 09:55
Ага, машини, напевно, з херсонськими номерами, а рубали ліс полтавчани ! Навіть полішуки були запорізькі ! Свої тільки лісники, участковий, сільський староста, прокурори, судді, інспектори з екольогії і податківці , але вони нє в тємє ! Через шо, ну дуже важко встановити склад злочину, причетних і доведеться справу закрити ! Тим більше, шо то було перший раз. Але на другий раз - вже точно їм мало не покажеться !
Олег Показати IP 14 Січня 2022 10:20
Слава Україні!
Андерсон Показати IP 14 Січня 2022 11:04
Може ще комусь дурну голову розчавить?!
Правдоруб Показати IP 14 Січня 2022 11:29
Такі незаконні спилювання дерев відбуваються щодня незалежно від пори року абсолютно у всіх лісах та навіть невеликих лісосмугах, скоро Волинь перетвориться з лісової в степову зону.
Гаврило Показати IP 14 Січня 2022 11:47
Ну да ,те кто гектарами вырезают ,и вагонами вывозят ,это законно ,законно фурами ночью грузятся под прикрытием ментов и лесничих ,а дрова резать ,или человек строиться ,это не законно
Неважно, зови лёха Показати IP 14 Січня 2022 13:32
Ну так это норма Дайте нам зароботать и мы не будем воровать. А лес он общий. Они не воруют Они отрабатывают на себя
Петро до Неважно, зови лёха Показати IP 14 Січня 2022 14:56
Як що ліс загальний, то це не значить що комусь його можна вирубувати!!! Хочете заробити заробляйте хто ж Вам забороняє. Збирайте листя та переробляйте на папір!!!
Лучанка Т до Неважно, зови лёха Показати IP 15 Січня 2022 20:48
З Вашим підходом до справи, скоро ми житимемо в пустелі.
Радувець Ларіса Показати IP 15 Січня 2022 09:07
Ну і нашим недополіцаям розуму немає по транспортних засобах знайти власника і вивести злочинців до зали суду. Склали протокол і поскакали додомцю.
Ввв до Радувець Ларіса Показати IP 15 Січня 2022 11:34
Ти ж на виклик....не приїхала...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus