USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Збірна України на останніх секундах вирвала нічию у Сербії в фінальному матчі відбору

17 Листопада 2019 18:02
Пропустивши на початку зустрічі з пенальті, збірна України ще у першому таймі зрівняла рахунок. На початку другої половини зустрічі українці знову пропустили, але в додатковий час Бєсєдін подарував збірній Україні нічию - 2:2.

Матч відбувся 17 листопада на стадіоні Райко Мітич в Белграді.

Перед матчем

На тижні Україна зіграла проти Естонії, у цьому контрольному матчі тренерський штаб мав змогу перевірити найближчий резерв. Той матч впевнено йшов до нічиєї, адже попри значно більший контроль м’яча українці мали проблеми з створенням моментів, проте на виручку прийшов Безус, який не без допомоги рикошета від стінки подарував Україні перемогу в додатковий час.

Матч проти Сербії не мав для України жодного турнірного значення, адже як не дивно, українці забезпечили собі перше місце у групі за тур до завершення відбіркового турніру. Проте бажання завершити цей відбір на мажорній ноті (аби бути в першій корзині при жеребкуванні Євро) та і вислови окремих гравців «білих орлів» про помсту за 5:0 у Львові лише підігрівали градус протистояння, тож жовто-сині налаштовувалися сьогодні лише на перемогу, про що й свідчила стартова одинадцятка від Шевченка.

Сьогодні Шевченко і його тренерський штаб випустили на поле найсильніших. До складу повернувся Малиновський, а поряд з ним розташувалися Сидорчук та Коваленко, які замінили дискваліфікованого Степаненка і травмованого Зінченка. Місце лівого бека зайняв Миколенко, який не приймав участі в грі з естонцями. Перед матчем були питання про готовінсть Коноплянки, але, очевидно, Євген не був готовий почати зі старту, тож місце лівого вінгера закривав Циганков, партнерами по атаці якого були Яремчук та Ярмоленко. Місце у воротах заянв Пятов, справ у захисті грав Караваєв, а пару центрбеків склали «гірники» Матвієнко та Кривцов.

Перед матчем Шевченко говорив про важливість результату у цьому матчі, аби бути у першій корзині при жеребкуванні фінальної частини Євро-2020. До того ж, гравці жовто-синіх наголошували, що сьогодні буде важливо перемогти, аби зберегти менталітет переможців.

Перший тайм

Збірна України обережно почала зустріч, намагаючись контролювати м'яч на своїй половині поля, однак серби , отримавши м’яч, одразу просували його вперед, очевидно, прагнучи забити швидкий гол.

Перший небезпечний момент виник у сербів на 7 хвилині – Тадич пробивав здалеку, але Пятов забрав м’яч до рук. Українці ніяк не могли забрати м’яч під контроль, і за хвилину той же Тадич знову завдавав удару, цього разу влучивши у руку Матвієнку. Арбітр вказав на точку, а вирок реалізував сам Тадич, розвівши П’ятова та м’яч по різних кутах – 1:0.

Після забитого голу серби вівійшли назад, і свої шанси отримали українці, зокрема з 30 метрів пробивав Ярмоленко – невдало. А в наступній атаці вже серби мали можливість подвоювати рахунок – м’яч за допомогою рикошетів опинився в Тадича, однак він не зумів завдати акцентованого удару з меж карного майданчику.

Після цього моменту українці нарешті відчули свою гру, відвівши її від своїх воріт та створивши перші небезпечні моменти. Зокрема, на 20 хвилині Коваленко скинув під удар Циганоква, однак вінгер пробив у воротарський кут. Зрівнювати рахунок міг Ярмоленко, але пробивавши в протихід захиснику, влучив у стійку.

Перевага переходила від однієї до іншої команди, однак серби не дуже поспішали, маючи перевагу в рахунку. Відзначимо, що українці ніяк не могли справитися з короткими та середніми передачами поблизу власного карного майдачника, дозволяючи бити по своїх воротах. Чергового удару завдавав Льяїч, втім м'яч пролетів пору зі стійкою. За мить небезпечно прострілював Радонич – захисники вибили м’яч на кутовий.

А на 32 хвилині Яремчук скористався чи не першим своїм моментом: Коваленко віддав на фланг Циганкову, а вінгер подав прямісінько на голову Роману, який відправив м'яч прямісінько у кут – 1:1.

Наприкінці тайму українці організували класну контратаку, у фінальній фазі якої Караваєв віддав на Яремчука, однак удар форварда з-за меж карного майданчика у стрибку потягнув кіпер сербів.

Другий тайм

Старт другої половини зустрічі чимось нагадував початок першого тайму, попри стартове володіння українців, серби створювали небезпечні моменти, зокрема Пятов вимушений був тягнути удар Льяїча з-під захисника, вже за мить той же Льяїч пробивав здалеку – вище воріт.

А на 56 хвилині Мітрович зновув вивів «білих орлів» вперед: наші захисники забули форварда на лівому фланзі, а той, отримавши м’яч після навісу, поцілив нижній кут – 2:1.

Після пропущеного голу українці намагалися створити небезпеку поблизу воріт Сербії, але захисники господарів справлялися з намаганнями гравців української збірної.

До того ж, серби відповідали контратаками: на 72 хвилині ще один момент мав Мітрович – Пятов відбив м’яч на кутовий.

Тренерський штаб українців намагався посилити атаку, випустивши Бєсєдіна та Шепелєва замість Яремчука та Циганкова на трохи більше, як 10 хвилин до завершення основного часу.

На 87 хвилині Шепелєв міг зрівняти рахунок, але після навісу Краваєва злету пробив вище воріт. В додатковий час на подачу кутового до карного майданчика сербів прибіг Пятов, втім розіграш не вдався. А на останніх секундах українці оточили карний маданчик сербів, і Бєсєдін зрівняв рахунок - 2:2.

Збірна України зіграла внічию у фінальному матчі відбору на Євро-2020.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus