USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Землетруси в Туреччині: заарештовані 325 підозрюваних у неякісній забудові

30 Березня 2023 11:39
Кількість заарештованих у рамках розслідувань щодо будівель, зруйнованих під час землетрусів у Кахраманмараші, зросла до 325 осіб. Загалом вжито заходів щодо 1552 підозрюваних.

Про це повідомив міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг на іфтарі (вечірньому розговінні протягом місяця Рамадана) з постраждалими від землетрусу, повідомляє Укрінформ із посиланням на TRT Haber.

«Після збору доказів уламки прибрали, активно проводяться розслідування. У рамках розслідування зруйнованих під час землетрусу будівель наразі вжито заходів щодо 1552 підозрюваних. З них 325 підозрюваних затримано, щодо 566 підозрюваних винесено рішення судового контролю, 355 підозрюваних оголошено про арешт, щодо 98 підозрюваних винесено рішення про затримання», – повідомив міністр.

За його словами, чотири підозрювані особи втекли за кордон, і Міністерство юстиції зробило запит про їх екстрадицію.

Міністр Боздаг підкреслив, немає жодної зруйнованої будівлі, уламки якої було б вивезено без збору доказів. Тож будуть вжиті всі необхідні заходи для покарання винних, хто допустив помилки та недбалість на кожному з етапів будівництва будівель, які були зруйновані.

Як повідомляє телеканал TRTHABER, серед арештованих – будівельний підрядник 600-квартирного житлового комплексу «600 Evler Sitesi», який був зруйнований у районі Гюзельбурч в Антакії, внаслідок чого загинули близько 1,2 тисячі людей.

Читати ще: Корупція вбиває. Як забудовники і влада збільшили кількість жертв землетрусу в Туреччині

Нагадаємо, Програма розвитку ООН оцінює збитки, завдані в результаті руйнівних землетрусів у Туреччині, в суму, що може перевищувати 100 мільярдів доларів.

Унаслідок землетрусів на початку лютого, які зачепили Туреччину та Сирію, загинули понад 52 тисячі людей.

Турецька влада анонсувала масштабне розслідування і почала масові арешти забудовників та підрядників, чиї будівлі не витримали поштовхів і цілковито зруйнувалися.

Також упродовж року в Туреччині мають намір побудувати 244 тисячі одиниць житла та 75 тисяч сільських будинків. Європейський Союз надасть Туреччині один мільярд євро допомоги для відновлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus