USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Клімчук ще раз порадив Войтовичу звільнити ректора ВІППО

21 Січня 2013 17:12
Губернатор Волині знову порекомендував голові облради звільнити Михайла Сташенка з посади ректора ВІППО.

Про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії облради з питань духовності, релігій, освіти й науки, культури та засобів масової інформації 21 січня.

Термін дії контракту із ректором Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Михайлом Сташенком закінчується 25 січня цього року. Питання щодо продовження чи розірвання договору із керівником ВІППО розглядали ще під час 14 сесії Волиньради 26 грудня.

Підставою для цього стало подання Державної фінансової інспекції у Волинській області про зловживання з боку очільника Інституту під час використання бюджетних коштів.

Утім, тоді депутати не ухвалили одностайного рішення щодо подальшої долі Михайла Сташенка.

Тож, голові Волинської облради Володимиру Войтовичу рекомендували ще раз внести це питання на розгляд сесії.

Однак, наступна сесія Волиньради відбудеться 15 лютого, а термін дії контракту зі Сташенком минає наприкінці січня.

Задля того, щоб не виникало «казусу» із цією ситуацією, членам «освітньої» комісії запропонували погодити рішення щодо продовження терміну трудового договору із освітянином до 1 березня 2013 року. Проте, члени комісії за цей проект рішення не проголосували.

Так, голова комісії Роман Карпюк запропонував залишити попередній проект рішення, за яким Михайло Сташенко мав бути ректором ВІППО ще рік. Та й тут голосування члени комісії не допомогло: для ухвалення не вистачило голосів.

Своєю чергою, заступник голови облдержадміністрації і член «освітньої» комісії Олександр Курилюк подав думку проголосувати за звернення голови Волинської ОДА Бориса Клімчука щодо звільнення Михайла Сташенка із займаної посади на підставі листа управління освіти і науки Волинської ОДА від 15 січня. Так, у документі за підписом начальника управління Олександра Хомича йдеться про те, що дію контракту зі Сташенком продовжувати – недоцільно «у зв’язку із допущеними порушеннями законодавства з питань дотримання фінансово-бюджетної дисципліни».
Щодо цього член «освітньої» комісії Валентина Блінова зауважила, що наразі справа щодо фінансових зловживань з боку Михайла Сташенка ще «у суді», тож, варто було б дочекатися його результатів.

«Невже у вас не вистачає терпіння, щоб почекати до 1 березня? Я пропоную переголосувати цю пропозицію», - висловилася Блінова.

Врешті, після хвилі дискусій, депутати ухвалили пропозицію Олександра Курилюка підтримати клопотання Бориса Клімчука та рекомендувати голові облради вирішити питання щодо звільнення Михайла Сташенка в усталеному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ВІППО Показати IP 21 Січня 2013 17:49
Клімчук прав на 100%. А його слуга войтович нехай спробує не послухає! То буде в селі Навіз першокласникам викладати малювання і пластилін.
Факт Показати IP 22 Січня 2013 12:38
НЕ ГАРНО! Справа в суді, а царьок забажав людину на пенсію з таким формулюванням вітправити. Войтович, звичайно, прогнеться, як і полішук з управління освіти. Але це ж так низько як для педагогів.
! Показати IP 22 Січня 2013 19:02
Интересно, что будет делать "Полишук", когда Климчук на пенсию уйдёт? И когда он вообще уйдёт уже на пенсию???
буКовель Показати IP 26 Січня 2013 14:53
Сташенко був ректором не з найгрших. Питання не в тому ,що його "уходять", а для кого посаду звльняють.
Бармалей Показати IP 29 Січня 2013 09:36
Згідний. Цікаво для кого готовлять місце. Хоча й Сташенко ще та ....
Людмила Показати IP 30 Січня 2013 20:16
Те, що Сташенко виробляв на своїй теперішній посаді,та й на попередніх посадах це і в голову людині зі здоровим глуздом не може прийти. А все жадібність до грошей і зневага до людей. Так що скільки ниточці не витися, кінець буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus