USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Що хотів продемонструвати Кремль вбивством Вороненкова. Думка

24 Березня 2017 16:34
Російська пропаганда у властивому їй стилі на весь світ, ймовірно, розноситиме інформацію про те, що екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова вбив український націоналіст, учасник бойових дій. Що це начебто помста "націоналістів". Таку думку сайту "24" висловив політичний експерт Михайло Басараб.

З його слів, вбивство екс-депутата Держдуми треба ставити в один ряд з терактами проти ворогів російського диктаторського режиму Володимира Путіна: Олександра Литвиненка, адвоката Сергія Магнітського, Бориса Нємцова, журналіста Павла Шеремета. Каже, це намагання залякати опонентів Кремля, а також Україну, продемонструвати неконтрольованість ситуації в нашій державі.

"Вбивство Вороненкова – чергова терористична атака РФ проти України. Така головна версія слідства і це – правильна позиція українських правоохоронців. Будь-які спроби інтерпретувати злочин як події внутрішньо-українського характеру – хибні. Усі версії і розмови про те, що вбивство планувалося в Україні – це вода на млин російської пропаганди, яка, безумовно, обіграє цю історію", – зауважує політолог.

За словами Михайла Басараба, російська пропаганда у властивому їй стилі на весь світ, ймовірно, розноситиме інформацію про те, що екс-депутата Держдуми вбив український націоналіст, учасник бойових дій. Що це начебто помста "націоналістів", "фашистів" за голосування колишнього російського комуніста за анексію Криму і підтримку на законодавчому рівні російської агресії проти України.

Таким чином Росія намагатиметься утвердити на Заході думку про те, що реальна влада в Україні належить "фашистам" і "націоналістам". "Агресивним" і "безпощадним". Це також сигнал всередину Росії – подивіться, що буде з усіма зрадниками Кремля і Путіна, які втікають і співпрацюють з Україною чи західними державами, – говорить експерт.

Тому, наголошує політолог, основне завдання слідчих – довести російський слід і дати правдиву оцінку цьому жорстокому вбивству.

При цьому Михайло Басараб відкидає версію про організацію вбивства екс-президентом-утікачем Януковичем. На його переконання, це – маніпуляція. Адже Янукович – просто складова частина організованої злочинної групи на чолі з Путіним.

"Янукович, як і інші чиновники-утікачі, перебуває під ковпаком ФСБ і роблять рівно те, що їм вказують куратори. Тому розмови про те, що це вбивство організували на замовлення Януковича – це намагання відбілити кремлівський режим і запустити в суспільне обговорення хибну тезу, яка позбавлена підстав", – підкреслив Басараб.

Нагадаємо, 23 березня близько 11:30 на перехресті бульвару Тараса Шевченка та вулиці Пушкінської у Києві сталася стрілянина.

Пізніше нападник теж помер у лікарні від вогнепальних ран, які йому завдав охоронець Вороненкова.

Екс-депутат Думи переїхав до України минулого року і дав свідчення у кримінальній справі проти Віктора Януковича. Ім'я чоловіка, який застрелив екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова — Павло Паршов. Чоловік перебував у розшуку МВС. За його словами – вбивця був громадянином України і працював у вітчизняних силових структурах, проте насправді – був агентом російських спецслужб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Активіст Показати IP 24 Березня 2017 16:40
Крута думка. А краще відсутність думки.
Степан Показати IP 24 Березня 2017 16:54
Крута "новина"-початок тексту-"... ймовірно розноситиме інформацію". Здуріти можна-новиний тенкст починається з припущення, а далі- бездоказове базікання. В цьому суть Українських ЗМІ
патріот Показати IP 24 Березня 2017 17:05
да .шо?
Ростов Показати IP 24 Березня 2017 17:18
комуняку на гиляку в действии ?
Кастрюлька до Ростов Показати IP 24 Березня 2017 17:55
Сидишь тока на политичнских статьях, вижу, комментируешь. Палево, пора менять свой позивной
Фигвам Показати IP 24 Березня 2017 17:23
С такими экспертами Украине и врагов не надо.
123 Показати IP 24 Березня 2017 19:11
коментар було видалено
Кастрюльке Показати IP 26 Березня 2017 11:49
привет тебе из Ростова.
Так Показати IP 28 Березня 2017 09:48
А хто довів, що вбивство скоїв кремль?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus