USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До 2050 року клімат в Києві стане австралійським

17 Липня 2019 08:15
Максимальна температура влітку в Києві стане вищою на 6,7 градуса за Цельсієм до 2050 року. При цьому, середня температура в українській столиці збільшиться на три градуси за цей час.

Загалом, майже 80% міст у світі зіштовхнуться з радикальними й потенційно небезпечними кліматичними змінами у найближчі 30 років.

Про це йдеться у результатах нового дослідження, опублікованих у науковому виданні Plos One, пише УНІАН.

Як пише The Guardian, Лондон стане подібним до сучасної Барселони. Але не варто радіти таким змінам. Адже вони будуть супроводжуватися великою посухою.

У 2050 році клімат в Мадриді стане таким же, як зараз в Марракеші, а Стокгольм буде почуватися як Будапешт. Загалом, по всьому світі міста, які зараз живуть в холодних зонах у північній півкулі Землі, почнуть нагадувати мегаполіси, розташовані за тисячу кілометрів від них в бік екватора. Це все буде мати шкідливі наслідки для здоров’я населення й інфраструктури.

Видання пише, що через глобальне потепління міста по всьому світу будуть страждати від нестачі питної води.

Всього дослідники проаналізували майбутнє 520 міст. І в середньому клімат в кожних 8 з 10 населених пунктів зазнає великих змін. Барселона пережила велику посуху близько десятиліття тому.

Багато жителів опинилися в небезпеці, а місто зазнало збитків на десятки мільйонів євро через необхідність імпорту питної води. Через глобальне потепління такі міста, як Лондон, дуже вірогідно зіштовхнуться з аналогічними проблемами у найближчому майбутньому.

Вчених більше лякає те, що мешканці п’ятої частини міст у світі, зокрема Джакарти, Сінгапуру, Янгону і Куала-Лумпур, зіштовхнуться з такими суворими умовами, які зараз на Землі просто не існують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
андрій Показати IP 17 Липня 2019 08:55
українцям всерівно на це в них в головах одна політика. Куди не глянь тільки одна політика, політика на телебаченні політика в інтернеті, на вулицях засилля політичної реклами і агітації, інших проблем ні економічних ні екологічних здається в нашій країні не існує, тільки одна політика і влада всіх цікавить
Анонім Показати IP 17 Липня 2019 09:48
Дерева садіть,а не вирубуйте і машини купуєте,які коптять повітря.Рятуйте планету,себе і майбутнє своїх дітей.Озеленюйте планету!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus