USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» – у ТОП-10 найбільших благодійників України

2 Жовтня 2017 16:23
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» увійшов до переліку найбільших благодійних організацій України, розмістившись у рейтингу журналу «Новое время» на 6-ому місці за кількістю витрачених на благодійність коштів у 2016 році. «Не полишаючи допомоги хворим та переселенцям, благодійні організації стають потужним генератором змін у країні - вони взялися за просування реформ і розвиток громадянського суспільства», - пише видання.

До слова, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» - єдиний волинський фонд, який увійшов до рейтингу благодійників за версією журналу «Новое время». Ані БФ «Патріоти Волині», який належить олігархічній групі "Континіум", ані жоден інший фонд з Волині не витратив стільки коштів на благо волинян, як Фонд Ігоря Палиці.

Всього свою звітність для участі у рейтингу благодійників цього року подали 89 фондів - 24 великих (з витратами на благодійність більше 10 млн грн), 41 середній (витрати від 1 млн до 10 млн грн) і 24 маленьких фонди (до 1 млн грн).



У сумі вони у 2016 році витратили на благодійність у різних сферах 1,8 млрд грн. Це на 384 млн грн більше порівняно з минулим роком. Але поки що рейтинг покриває лише 27% суми всіх благодійних витрат у країні. У 2016-му вони склали 6,5 млрд грн, за даними Державної фіскальної служби (ДФС). Одна з головних причин - у тому, що багато великих фондів продовжують відмовлятися від участі у рейтингу.



Як і в минулому році, подавати свою звітність не стали два торішніх лідери за версією ДФС - міжнародний фонд Альянс громадського здоров'я та фонд донецького олігарха Ріната Ахметова Розвиток України. За підрахунками експертів, лише на них припадало близько 1,5 млрд грн благодійних витрат.



Проте позитивна динаміка проглядається. За словами директора Українського форуму благодійників Поліни Нюхіної, у цьому році до участі в рейтингу приєдналися 15 нових фондів, і в майбутньому ця цифра зросте.



Зокрема у цьому році вперше до рейтингу приєдналася найбільша пацієнтська організація України - Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ (ЛЖВ). І відразу ж вийшла в лідери. Витрати організації на благодійність у 2016-му зросли на 52% і склали понад 827 млн грн. Це у 2,5 разу більше, ніж у торішнього лідера і найближчого конкурента Карітас України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
124 Показати IP 2 Жовтня 2017 17:13
Про гунчика этого не скажешь.
Ковель Показати IP 3 Жовтня 2017 10:21
це тобі не фонд московського прихвостня Івахіва, який стелить гречкою тільки перед виборами. Того його й не брали до уваги
СП Показати IP 5 Жовтня 2017 19:10
МОЛОДЦІ!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus