USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Історія Сергія Григоренка: від земельного «рішали» до експерта-всезнайка

21 Квітня 2018 13:07
Сергій Григоренко, колишній БЮТівець та екс-заступник міського голови Луцька Миколи Романюка, давно втратив свою вагу у політичних колах, але регулярно намагається нагадувати про себе у новій іпостасі – експерта кишенькового ГО олігарха Степана Івахіва "Волинський центр розвитку урядування". Про це йдеться у матеріалі видання Під прицілом.

Як зазначається у статті, Сергій Григоренко не цурається критикувати кожне рішення міської влади та роздавати поради з усіх питань у будь-яких сферах функціонування міста. Хоча даний діяч не має навіть морального права критикувати роботу чинної більшості, адже використовував депутатство і посаду лиш для власної наживи.

Втім, пише видання, спроби Григоренка повернути собі ім'я, виглядають убого, а його експертні висновки здебільшого викликають обурення та насмішки у лучан. Така реакція громади на діяльність екс-депутата цілком зрозуміла, якщо пригадати подробиці його скандального перебування у міськраді, - зазначає автор статті.

Сергій Григоренко вперше став депутатом Луцькради у 2006 році від ВО "Батьківщина". Молодий і, здавалося, перспективний політик швидко знайшов себе у тодішній владній більшості, почавши асистувати голові земельної комісії Володимиру Никитюку. Допомагаючи дерибанити тодішній більшості "білосердечних" луцьку землю, новоспечений обранець громади швидко почав збагачуватись і скоро завоював собі славу "рішали" земельних питань.

Григоренко регулярно їздив по місту і придивлявся ласі та порожні ділянки, які не були приватизовані. Після таких оглядин земля швидко розходилась по руках потрібних людей або ж опинялась у непрямій власності політика через підставних осіб.

Одним із найбільш гучних корупційних діянь Сергія Григоренка стало привласення земельної ділянки 0,27 га для будівництва торгово-офісного центру на пр. Соборності, 34. 12 грудня 2006 року сесія міської ради надала дану ділянку для будівництва та обслуговування торгово-офісного комплексу Олександру Жаловазі. Однак, окреслений проект так і не був реалізований, а власник згодом продав ділянку "Луцькій будівельній компанії", якій уже 5 лютого міськрада дозволила зробити автостоянку на цьому місці.


Як повідомляли джерела, наближені до земельного експерта, за цю аферу вони отримали 400 тисяч доларів.

Головна деталь у цій схемі – Олександр Жаловага вже на той час був офіційним помічникомСергія Григоренка. Провернувши дану аферу, депутат-комбінатор скоро пересів зі скромної автівки "Dacia" на позашляховик "Subaru", вартістю понад 300 тисяч грн. Лучани ж тим часом задавали питання: "Чи не Григоренку належать насправді 2 великогабаритні квартири у престижному ЖК "Колізей" у спальному районі міста?

А до цього, йдучи в депутати Луцькради, він працював звичайним консультантом у фірмі "Пакко".

У статті також зазначається, що Сергія Григоренка все ж "турнули" з посади.

"Однак, прагнення повернути собі доступ до "корита", привело його із іншими казнокрадами в організацію, створену дестабілізувати обстановку у місті".

зараз старанно відпрацьовує гроші одіозного олігарха Степана Івахіва, надіючись на коротку пам'ять виборців", - пише автор статті Віталій Іщук.

При цьому зазначається, що жодним своїм досягненням чи справами на благо міста чиновник і колишній обранець Сергій Григоренко похизуватись не може..
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олег Показати IP 21 Квітня 2018 13:39
100 % правда.
k Показати IP 21 Квітня 2018 13:46
Знову заказуха і політичні інтриги? До чого опустивя рівень сьогоднішніх газет. Піду краще книжку почитаю.
11 Показати IP 21 Квітня 2018 14:15
яковлєва злодія забули
Вася Показати IP 21 Квітня 2018 14:54
Ех, Сірожа, Сірожа. Що тобі сказати, ікспєрт ти наш. Розумієш, чесний політик в Україні - це щось типу "незайманої повії" (теоретично можливо, але в очі ніхто не бачив). Всі ми дорослі, всі розуміємо як стають депутатами. як робляться в нас капітали, тут питань до тебе - не більше ніж до інших. Але от в чому різниця. Одне діло коли до людини можна звернутись, якесь людське питання вирішити (сміття там не вивозять з вулиці, лампочку ніяк не вкрутять - ну, ти поняв).Чи коли людина бере і робить спортмайданчик дітворі. А інше - коли приходить надутий і важний, і каже "я вам щас розкажу як треба жить, патамуша я ікспєрт". Ти ж ніби як історик за освітою, то повинен розуміти. Ти ж не іспанець якийсь, що приплив до індійців Америки і каже "я вам щас пакажу огнєнну воду, і ви мені за неї все своє золото дасте". Є ж в нас люди не дурніші за тебе, і з досвідом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus