USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Курченко повертається

26 Травня 2017 13:23
Скандальний бізнесмен Сергій Курченко, який в часи Євромайдану втік до Росії й переховується від слідства, розпочав почав поставки контрафактного палива в Україну.

Про це написав редактор програми "Гроші", креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський на своєму сайті.

"Молодоолігарх Курченко розпочав поставки контрафактного палива в Україну в партнерстві з Медведчуком, пише Дубінський. Поставки йдуть через компанію, частково підконтрольну депутату Андрію Іванчуку - "Карпатнафтохім" (її акціонер Сергій Шуцький - людина Іванчука)", - зазначає автор матеріалу.

Нагадаємо, раніше у своїй статті "Курка Іванчука" Дубінський вказував схожість (і не лише зовнішню) Іванчука з Курченком.



"Спочатку "Карпатнафтохім" отримував сировину нафтопродуктопроводом Самара-Західний напрямок (оператор труби - структура "Транснафти" "ПрикарпатЗахідтранс").

У березні 2015 труба "ПрикарпатЗахідтранс" була продана швейцарській International Trading Partners. За якою, за даними низки ЗМІ, стоїть Віктор Медведчук. За поребриком", за моїми даними, трубу контролює ... Сергій Курченко та Ігор Бакай, які увійшли в партнерстві з Медведчуком для прогонки і подальшої реалізації через трубу дизелю "Лукойлу", - пише Дубінський.



"Завдяки своїм теплим стосункам з главою "Роснефті" Сечіним Курченко домовився про знижку на дизпаливо, завдяки якій партнери в минулому році заробили близько 10 мільйонів доларів (з яких половина пішла "на верх").

Однак в цьому році в їх компанії з'явився третій партнер, який і зміг через владу реалізувати запропоновану Курченком глобальну схему обірваного транзиту палива з "Карпатнафтохіму". За моїми даними, цим партнером Медведчука і Курченка став депутат "Народного фронту" Андрій Іванчук, який виступив тим самим містком і зміг домовитися через міністра енергетики Насаликом про підготовку вищезазначеної постанови Кабміну про давальницьку схему з ввезення на Карпатнафтохім 21,3 млн тонн нафтопродуктів і газу, які перетворяться на вкрадені з бюджету 100 мільярдів гривень податків. Тож якщо вважати по-чесному, то у запланованих до крадіжки 100 мільярдів гривень - як мінімум, 4-ро бенефіціарів: Курченко, Медведчук, Іванчук і Насалик", - йдеться у матеріалі.

Дубінський додає, що Іванчук став партнером на заправках WOG.

"За "лайно-паливо" на заправках, передусім WOG - де Іванчук зробився партнером, - ми повинні зараз дякувати саме їм", - пише автор.

Більше інформації - на відео-блозі Дубінського:



Довідково. Бізнесмена Сергія Курченка підозрюють у заподіянні Україні 198 млрд грн збитків. Сам Сергій Курченко після Евромайдану виїхав в Росію.

У квітні 2014 р. Курченка огодосили у міжнародний розшук.

У березні 2014 р. Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб держпідприємств, які виробляють зріджений газ: акціонерних товариств "Укргазвидобування", "Чорноморнафтогаз" і "Укрнафта".

В березні 2016 р. щодо Курченка було складено повідомлення про підозру "як керівника злочинної організації, яка протягом 2013 р. і на початку 2014 р. вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у банківській галузі".

4 січня 2017 року Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України і заочно заарештував Курченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 26 Травня 2017 14:02
Я так люблю неньку Україну що не можу без неї жити самі зрозумійте жити в Русі дрого Вова за шкаф бере дорого а гроші десь треба брати а тут петя транш получає чого б не виратити він же должен

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus