USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ким може бути ймовірний російський замовник «вбивства» Бабченка

1 Червня 2018 11:42
У людини з аналогічними даними, як у В’ячеслава Пивоварника, якого підозрюваний в організації теракту проти російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман назвав замовником теракту, є спільний бізнес з експертом російського Фонду національної і міжнародної безпеки.

Про це повідомляє The Bell.

Як зазначає видання, у системі «СПАРК-Інтерфакс» є дані лише про одну людину з таким ім'ям — В'ячеслав Олександрович Пивоварник.

Людина з такими даними керувала або володіла частками у п'яти українських юридичних осіб, зокрема 50% ТОВ «Громадська служба безпеки України», другим співзасновником якого є Сергій Яремович Дєєв.

Людина з іменем та прізвищем останнього фігурує у ЗМІ як діяч українського старообрядництва й експерт російського Фонду національної і міжнародної безпеки.

За даними СПАРК, цей фонд очолював колишній радянський генерал Леонід Шершнев, який також був засновником націоналістичного фонду «Росіяни» та «Центру допомоги співвітчизникам з Новоросії та України».

У соцмережі «Однокласники» є профіль В’ячеслава Пивоварника 1984 року народження. Він навчався в Ужгородському державному інституті інформатики та Київському політехнічному інституті. У друзях цього Пивоварника є Борис Герман, який фігурує у справі як підозрюваний в організації теракту проти російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка.

Докладнішу інформацію про людину з іменем В'ячеслав Пивоварник можна знайти на сайті Seminars.management.com.ua, де він названий керуючим партнером компанії «Теленткапітал». Ця ж компанія є поміж заснованих Пивоварником, за даними системи СПАРК. Судячи з Twitter компанії, в 2009-2010 роках вона займалася бізнес-тренінгами в Києві.

На сайті також було вказано профіль Пивоварника в LinkedIn, але невдовзі його видалили, як і профіль Пивоварника у «ВКонтакте». Кеш агрегаторів даних з соцмереж свідчить про те, що останнім місцем проживання в акаунті Пивоварника був вказаний Санкт-Петербург.

У 2012-2016 роках В’ячеслав Пивоварник, за даними СПАРК, також був гендиректором української компанії «Рускон-Україна».

Власником якої значиться іноземна компанія «Енервi трейд сервiсіз ЛТД». У реєстрі британських компаній директором компанії NRV TRADE SERVICES LTD зазначений Борис Герман.

Компанії «Рускон-Україна» пов'язана з російським оператором контейнерних перевезень «Рускон», власником якого є бізнесмен, колишній депутат Держдуми Сергій Шишкар, якого видання The Insider називає «близьким другом» колишнього віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна.

Серед контактів компанії «Рускон» зазначено адресу електронної пошти «[email protected]».

Увечері 29 травня повідомлялося, що Бабченка застрелили на порозі власної квартири в Києві. 30 травня стало відомо, що "вбивство" Бабченка виявилося спецоперацією СБУ, яка тривала два місяці. В організації «Репортери без кордонів» розкритикували інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка українськими правоохоронцями. Також негативну реакцію це викликало і в ОБСЄ.

Виконавцем «вбивства» російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка виявився учасник АТО, колишній монах Олексій Цимбалюк. «Організатором» називають Бориса Германа, якого 31 травня суд арештував на два місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мойша Показати IP 1 Червня 2018 12:02
Два одессита беседуют за лингвистику : - Сёма, а как будет по-украински «обо*раться на всю вселенную» ? - Спецоперация…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus