USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Уряд Шмигаля на службі у Ахметова: як олігарх грабує українців та знищує промисловість

13 Квітня 2020 16:54
Олігарх Ринат Ахметов та його компанія-монополіст ДТЕК продовжує продавати українцям електроенергію в рази дорожче, ніж дозволяють собі заможні країни Європи. Схема грабежу стосується без винятку кожного українця, адже з будь-якої платіжки олігарх Ахметов отримує в свою кишеню більше 60%.

Здавалося, що глибше дно пробити неможливо, адже Україна досі залишається найбіднішою країною Європи. У тому й весь цинізм, що джерелом статків Ахметова – і є та сама найбідніша держава, бо у нього немає великого прибуткового бізнесу в Європі чи США.

Як Ахметов грабує кожного, без виключення, українця – пояснюємо на простому прикладі з вартістю електроенергії.

Ахметов продає електроенергію українцям в 4 рази дорожче, ніж в Європу

В Європі через карантин відбувся рекордний обвал цін на електроенергію: 13 квітня ціни в багатьох країнах Європи стали не те що нижчими, а навіть від’ємними. Цифри просто шокують: в Угорщині, де середня зарплата становить близько 1200 євро, електроенергія коштує 10,32 Євро/МВт.год. В той же час українцям Ахметов продає електроенергію в 4 рази дорожче – 40,79 Євро/МВт.год.
Очевидно, що компанії-монополісту олігарха вигідніше обдирати українців через платіжки на електроенергію, а не працювати на експорт та за європейськими цінами і прозорою схемою ведення бізнесу. Тому, як повідомив нардеп Андрій Герус, 6 квітня компанія ДТЕК зупинили 4 блоки Бурштинської ТЕС, які працювали на Угорщину. Звичайно, на угорський ринок працювати менш вигідно, ніж збагачуватися на українській економіці, а піти в угорський уряд і щось для себе лобіювати - просто неможливо, можна і у в'язницю сісти.

Чого не скажеш про український уряд, який очолює ексменеджер і маріонетка Рината Ахметова, Денис Шмигаль, який в 2018-2019 роках очолював Бурштинську ТЕС, яка належить олігарху. Кабмін, який мав би забезпечити демонополізацію та справедливі і обґрунтовані тарифи для українців, знаходиться під керівництвом людини, яка на побігеньках у власника ФК «Шахтар». Тому сподіватись рядовому громадянину на справедливість – даремна справа.

Колишній підлеглий Ахметова прем’єр Денис Шмигаль на минулому тижні обіцяв 500 тисяч робочих місць для українців вже в травні цього року. Як він це збирається реалізувати, коли його патрон грабує всіх українців, які змушені були тимчасово втратити роботу і відповідно джерело доходів, драконівськими тарифами. Ними ж вбиває і економіку, адже промисловим підприємствам та бізнесу просто не вигідно працювати в Україні, де електроенергія дорожча в 4 рази, ніж в багатій Європі.

Олігарх заробляв на енергетиці і при попередній владі

Почалось все з того, що уряд дозволив йому провести додаткову емісію на «Дніпроенерго», згодом президент Янукович дав зелене світло на купівлю всієї енергетики, а закріпив успіх президент Петро Порошенко, з яким Ахметов теж через свого колишнього менеджера - голову НКРЄ Вовка, створив схему «Роттердам+», яка лягла на плечі всіх українців і набивала кишені обох олігархів.

Проте Ахметов на тарифах лізе в кишеню простих українців двічі: спочатку формуючи захмарні тарифи в платіжках, а другий раз кожен з нас розплачується за монополію найбагатшого українця йдучи в магазин.

У вартість практично будь-якого товару, виробу чи послуги закладається, серед іншого, і витрата на його виготовлення і реалізацію. Підприємства змушені платити за електроенергію неспівмірні з Європою тарифи, що значно здорожує виробництво і собівартість української продукції. Тому купуючи наступного разу на ринку з-під прилавка якісні товари і продукти з Європи за цінами, які не дуже відрізняються від українських, задумайтесь, чому так сталося.

Вседозволеність породжує безкарність. Давно відчувши смак легких, крадених в українців грошей, олігарх перестає звертати увагу на будь-які перестороги і нехтує навіть простими робітниками, яких залишає напризволяще.

В умовах, коли економіка України у надскладному становищі, Ахметов за 200 мільйонів євро купує французький палац Villa Les Cedres.
Новина з'явилася майже одночасно з повідомленням про борг за пожежну охорону у Бурштинській тепловій електростанції, а це одне з підприємств олігарха. 63 пожежники з Бурштина, які охороняють електростанцію, вже три місяці не отримують зарплати. Їм винні всього три мільйони гривень. За мірками вілли Ахметова одне дзеркало з його нового французького палацу коштуватиме стільки ж.

А вже через декілька місяців його компанія заявляє, що закриє найприбутковішу шахту. Причина – немає грошей на зарплати шахтарям.

Цинізм з яким Ахметов грабує, без перебільшення, кожного українця давно перестав дивувати. Обурює інше – уряд, який очолює його агент, не робить нічого для того, аби позбавити Ахметова монопольного становища на ринку і забезпечити прозорі тарифи, а лише створює йому сприятливі можливості і умови.

Призначення керівником уряду наближеного до олігарха Ахметова людини, виглядає не інакше, як насмішкою над українцями і їхніми проблемами – «будуть і далі платити, а куди вони дінуться!..»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
патріот Показати IP 13 Квітня 2020 17:21
Писали, що Ахмєтушка збіднів трохи, то зараз українці поповнять його статки...
скептик Показати IP 13 Квітня 2020 17:31
тепличні умови для олігархів почав створювати кучмоїдний. всі наступні гаранти тільки розширювали це корито. причиною цього є байдужість народу, продажність депутатів та інших слуг народу,
практик до скептик Показати IP 13 Квітня 2020 20:34
Так ви ж тих депутатів обираєте і не бачите які олігархи за кожним стоять! Вам говорять, пишуть, показують це, а ви всерівно йдете і голосуєте - то хто вам дохтор?!
хехъ до практик Показати IP 14 Квітня 2020 07:49
научите выбирать "других"))) Расскажите, почему народ каждый раз чувствует себя, в итоге, лохом. Научите или вы - прокурор, с небес смотрите? Может, вы святых депутатов в рукаве держите?
олежик Показати IP 13 Квітня 2020 17:52
не до ахметова запитання, а до нашої влади. ахметов працює там і так як йому дозволяють
олежикУ до олежик Показати IP 13 Квітня 2020 20:38
А хто йому стільки років дозволяє? Він за таке в іншій країні давно б сидів, а в нвс - збагачується :) то як цих людей назвати, що живуть на цій території і таких обирає?! Головне мова, віра... правд?! А інші у цей час і під цими гаслами грабують...
хехъ до олежикУ Показати IP 14 Квітня 2020 08:01
в "инших краинах" история развития и взаимоотношений народа и власти были несколько иные, не наши, не совковые. И всегда эта борьба была борьбой насмерть, с кровью и казнями, увы. Французы до сих пор не отойдут от своей Великой революции 1789 года, когда Робеспьер хотел казнить 10 млн французов... в 25 млн стране, кстати, из за того, что упала экономика и кормить людей нечем)) Резюме. Совок, отсюда, так быстро не уйдет, не так просто приходил, чтобы просто откланяться.
робеспьер до хехъ Показати IP 14 Квітня 2020 14:30
та уже совка как 30 лет нет, а все винят, что мало оставил для распила. Что сделано за 30 лет постсовка? распиляно, что оставлено? 10 млн населения вымерло только в Украине - 52 млн в 1991 до 42 сегодня? Сравнивайте цифры что сделал совок за 30 лет и что постсовок? А то все виноватых ищите
Населення Показати IP 13 Квітня 2020 18:45
Так для населення 1квт 1.68грн сама дешева електроенергія)
Саша Показати IP 13 Квітня 2020 18:51
а ви думали він даремно швидкі дарував? Шмигаль - кукла тупа цього паразита на тілі України
123 Показати IP 13 Квітня 2020 19:55
Всі вони однакові
321 до 123 Показати IP 13 Квітня 2020 20:39
Як і люди, що 28 років ходять на вибори!
хехъ до 321 Показати IP 14 Квітня 2020 08:03
зря вы людей вините)). Люди умные есть везде и всюду. Порядочных мало. А, вот, порядочных с...к - очень много.
І що Показати IP 13 Квітня 2020 20:33
Хтось із наших владних чинів сів за ґрати за надприбутки із нафти, газу та електроенергії? Чи не було схем в цих галузях за всю незалежність?
а от що до І що Показати IP 14 Квітня 2020 08:54
Так журналісти майже щодня викривають ті схеми, оборутки, цифри вкраденого називають... і по цим фактам на когось завели кримінал, провели розслідування? Країна повністю погрузла у корупції і немає світла у кінці того тунелю... :( А створені антикорупційні органи - то ширма за якою і під наглядом якої грабують Україну!
хехъ Показати IP 14 Квітня 2020 08:06
недавно английская Таймс рекомендовала лично Ахметова в миротворцы на Востоке...
Всім Показати IP 14 Квітня 2020 10:36
Допоки в Україні не з’явиться Рузвельт, допоки цей українській Рузвельт не проведе антитрестовські закони, ліквідує монополізм в економіці, ми будемо ненавидіти Ахметова, приймати від нього гуманітарну допомогу, вірити його телеканалам і обирати його ставлеників до Верховної Ради. Годі скиглити з приводу поганих олігархів, потрібні радикальні структурні зміни в економічній політиці, в системі економічного регулювання.
хехъ до Всім Показати IP 14 Квітня 2020 14:43
слегка наивно предполагать, что в эпоху мирового глобализма, мы быстро найдем лидера, способного противопоставить себя шторму. Рузвельт, к примеру которого вы прибегаете, был для американцев идолом правителя, до тех пор, пока не узнали, что действия его практически привели к нападению японцев на Перл-Харбор и большим жертвам, следовательно, большой шумихе в Америке. . А именно, после поражения, в Америке стали бешено расти темпы роста военных заказов, чему, как предполагают, способствовал сговор Рузвельта с великим комбинатором Барухом. Так что, пример, не совсем удачный. Может, вы имели ввиду Кеннеди? Да, это тот, который пошел против банкиров, системы, за что вся его семья и была вырублена на корню, тем самым ... "штормом". Вы, в курсе - сколько американских президентов были убиты...финансовой системой? Поэтому, считаю, что Президентом может стать только один человек, который: сразу поставит свою жизнь на кон, прекрасно понимая, что шансов выжить у него... минимум; Затем, Президент, примет закон, по которому и Президент и члены правительства будут казнены, как только будет известно, что Президент и кто либо из правительства будет брать мзду в любом виде. Это касается и членов их семей. Далее, по логике развития событий. Раз ситуация патовая, решения должны быть неординарными. Историю нужно чтить, дружище)) П.С. но раньше мир перевернется, нежели такого кандидата найдут.
Всім до хех Показати IP 14 Квітня 2020 18:34
Історію потрібно не читати, а вивчати, аби навіть в популярній брошурі побачити історичну закономірність. Ви явно з читачів та мабуть з домашніх «мислітєлей», поширених на теренах російської малограмотності. Суть мого допису полягає не в Рузвельті, до речі їх було два – один на початку 20-го сторіччя, а другий в час великої депресії, а в організації економіки на засадах конкуренції. Для цього, і це сталось в усіх країнах «розвинутого капіталізму» приймаються закони, так звані, антитрестовські, які максимально унеможливлюють економічний монополізм. У 1896 році Рокфеллер, Карнегі і Морган вперше в історії США провели до влади свого президента, завдяки чому стали олігархами та захистили свої монополії, відповідно – нафта, сталь, банк. Після Рузвельта першого ці монополії було зруйновано, і Штати на певний час стали економічно успішними. Потім була депресія, з якої США вивів Рузвельт другий. І ще, не підміняйте питання економічної політики питаннями зовнішньої політики. Рузвельт другий, а точніше Конгрес не хотів війни, тому прогавив Перл-Харбор.
Людмила Показати IP 5 Травня 2020 13:19
При Союзі таким присуджували"вишку", а зараз перед ними плазують. Повністю змінилися цінності. Головне, щоб у тебе були гроші, а ще краще, великі гроші. Державні законотворці дозволили узаконити грабіж України і її громадян завдяки грабіжницьким законам. Спотворили і продають державу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus