USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Члени ГО та журналісти: в Угорщині оприлюднили список «найманців Сороса»

15 Квітня 2018 22:03
Проурядовий угорський тижневик «Figyelő» опублікував список противників прем’єр-міністра Віктора Орбана у статті «Люди спекулянта», передає Європеська правда.

Як пише index.hu, цих людей було названо «найманцями американського мільярдера Джорджа Сороса».

У перелік потрапило майже 200 осіб. Серед них дослідники Центральноєвропейського університету CEU, який фінансується фондом Джорджа Сороса. Список також включає співробітників ряду громадських організацій, у тому числі - Гельсінського комітету, а також низку журналістів, які виявили випадки зловживання безпосереднього оточення прем’єр-міністра. Також у списку є економісти, які критикують політику нинішнього уряду Угорщини.

Видання цитує слова ректору Михайла Ігнатьєва, на думку якого, така публікація є «скандальною спробою залякування, створюючи загрозу для всієї академічної спільноти Угорщини».

Видання переконано, що публікація цього списку не є ініціативою окремих прихильників Орбана. Видання належить історику Марії Шмідт, яку називають однім із ідеологів курсу правлячої партії.

Публікація співпала із масштабним мітингом опонентів чинної влади в столиці Угорщини - біля 100 тис протестувальників вимагали перерахунку голосів на парламентських виборах.

«Сорос не може прийняти результати виборів, які відбулися минулого тижня. І за протестами стоять не дійсно опозиційні партії , а все робиться ззвоні», - каже керівник групи «Фідеш» у парламенті Антал Роган.

Дещо раніше прем'єр-міністр країни Віктор Орбан звинуватив фінансиста в причетності до збільшення в Європі потоку мігрантів, передає РБК-Україна.

Будапешт стверджує, що пан Сорос виступає за відкриті кордони Європи і звинувачує його в підтримці програм обов'язкового переселення біженців ЄС, щоб змусити країни прийняти біженців проти їх волі. Також Орбан в листопаді сказав прихильникам, що "війська Сороса" проникли в опозиційні партії і інститути ЄС і просували "глобалістські" цінності.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТРЕТЯ ПЕРЕМОГА ОРБАНА В УГОРЩИНІ: ЩО ВІН КАЗАВ ПРО УКРАЇНУ

Зауважимо, вже не вперше мільярдера Джорджа Сороса звинувачують у спробах «підірвати демократично обрані уряди». Зокрема, у 2017 році в МЗС Ізраїля назвали критику на адресу Сороса «легітимною» та звинуватили мільярдера у підривній діяльності, пише «Повінь».

«Джордж Сорос систематично підриває демократично обрані ізраїльські уряди, фінансуючи організації, які порочать єврейську державу і заперечують її право на самозахист», — пояснили у МЗС, маючи на увазі підтримку Соросом НКО (некомерційні організації, - ред.), які критикують політику Ізраїлю на окупованих палестинських територіях.

Як передає 112 Україна, праві критики звинувачували Сороса в організації хімічних атак на сирійських дітей, поваленні уряду Македонії за допомогою психологічної війни й організації масштабної міграції мільйонів мусульман до Європи. Тим часом у Румунії лідер правлячої партії помітив причетність Сороса до антикорупційних демонстрацій, заявивши, що той «фінансував злодійства».

Діючи в 140 країнах, засновані Соросом фонди «Відкритого суспільства» (OSF), підтримують групи, які кидають виклик урядам. Зауважимо, останніми роками на Сороса посипалися звинувачення в тому, що він допомагав поваленню урядів у Грузії, Україні і під час недавніх подій у Македонії. Сорос ці звинувачення заперечує.

Зокрема, одержувачі грантів Джорджа Сороса брали участь у революції 2014 року в Україні, хоча Сорос наполягає на тому, що OSF не зіграла тут безпосередньої ролі. «Ми не брали участь у реальних бойових діях: це суперечить нашим нормам і принципам. Але ми були прихильниками бійців і під час Майдану теж».

Своєю чергою, одним із яскравих прикиладів підриву македонського уряду та національної ідентичності називали те, що Сорос переконав попередній уряд Македонії замінити прапор в обмін на фінансові внески, інформує видання "Покров".

Натомість, як заявляли у італійській націоналістичній партії «Нова Сила» («Forza Nuova»), руйнівна діяльність Сороса в Італії складається в основному з трьох речей: 1) фінансування гей-лобі, 2) фінансування організацій, що підтримують біженців і працюють, задля того, щоб Італія прийняла величезну кількість мігрантів, 3) пропаганда абортів шляхом фінансування різних «прочойс» організацій по всій Італії.

Як стверджують критики, Сорос контролює кожен крок організації OSF, роблячи з неї ліберальну наддержаву, вільну від якої б то не було відповідальності. Breitbart News, вкрай правий сайт, називає її «Зіркою смерті».

Дещо раніше члени правлячої партії «Лікуд» в Ізраїлі звинуватили Сороса у тому, що він підтримує палестинські НУО та покриває терористів. Про це розповів директор із зовнішніх зв'язків правлячої партії «Лікуд» Елі Хазан.

«Боротися з діяльністю Сороса — це «задоволення», - сказав Хазан в інтерв'ю FT. За словами Хазана, Сорос не в змозі перемогти на національних виборах і тому вирішує просувати свої ідеї іншими засобами.

Варто додати, Джордж Сорос фінансує кампанію з перегляду виходу Великобританії з Європейського Союзу. Мільярдер виділив майже півмільйона фунтів стерлінгів на фінансування організації Best for Britain («Краще для Британії»), виступаючи за те, щоб Об’єднане Королівство залишилось в ЄС, передає «RT».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
просто цікаво Показати IP 15 Квітня 2018 22:33
Цікаво,скільки цей престарілий грошовий мішок "подарував" на зміну влади в Україні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus