USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинську облраду визнали дружньою до медіа. Результати дослідження

7 Жовтня 2017 18:08
Волинська обласна рада – серед 30 органів місцевого самоврядування , які визнали радами дружніми до медіа. Такі результати дослідження ГО «Інститут масової інформації» щодо дотримання медійного законодавства та ЗУ «Про доступ до публічної інформації» у регламентах органів місцевого самоврядування України, інформують у прес-службі облради.

Так, 5 жовтня в приміщенні Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» відбулася прес-конференція на тему: «Рада дружня до медіа: оцінка стану дотримання Закону України «Про інформацію» у регламентах місцевих рад». Під час заходу презентували результати дослідження.

ІМІ моніторив ситуацію в 47 радах. Виявилося, що третина з них не дотримується ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

Волинська обласна рада увійшла до тридцятки органів місцевого самоврядування, які визнано радами дружніми до медіа.

З цієї нагоди ГО «Інститут масової інформації» звернувся до обранців волинської громади. Зокрема, у своєму зверненні визначив відсутність прямих порушень вимог чинного законодавства України з приводу гласності та відкритості органів місцевого самоврядування та забезпечення прав журналістів та представників засобів масової інформації.

«Хочеться відзначити як одну з найбільш відповідних Закону впорядкованих процедур акредитації, за рахунок її базування у повній мірі на положеннях статті 26 Закону України "Про інформацію" - стаття 12 Регламенту у більшій своїй мірі дублює порядок визначений у Законі про інформацію», - йдеться у зверненні.

Повний текст звернення Інституту масової інформації до депутатів Волиньради можна прочитати ТУТ.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus