USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як польський «бандерівський» закон вплине на трудову міграцію українців

7 Лютого 2018 17:45
Якщо Польща почне виносити реальні судові вироки “за пропаганду бандерівської ідеології” і напруга у відносинах між українцями та поляками наростатиме, українці просто змінять напрямок своєї трудової міграції та покинуть Польщу. Про це повідомив президент Всеукраїнської Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, пише УНН.

“Громадяни нашої країни, побачивши реальні судові вироки, просто змінять напрямок своєї трудової міграції. Політики (польські - ред.) мають за мету зробити все для того, щоб цей закон сподобався виборцям. Як це відбуватиметься на побутовому рівні — буде зрозуміло найближчим часом. Якщо напруга наростатиме — українці покинуть Польщу”, — зазначив він.

Як уточнив Воскобойник, новий закон про “заборону бандерівської ідеології”, прийнятий у Польщі, не покращує взаємин між країнами. Водночас, за його словами, безпосередньо звичайних заробітчан документ не стосується, але ті громадяни нашої держави, які тривалий час живуть в Польщі, зокрема студенти, матимуть низку питань та проблем. Вони розумітимуть, що обмежені у висловленні власних думок.

“При цьому очікується, що у 2018 році Польща видасть українцям близько 3 мільйонів запрошень на роботу. Це зумовлено тим, що держава потребує великої кількості вільних робочих рук, бо їхня молодь виїжджає за кордон. Голова Нацбанку Польщі вже заявив, що вони роблять все можливе для приїзду заробітчан у Польщу, та водночас занепокоєні, що з отриманням безвізу українці обиратимуть інші країни для працевлаштування”, — додав експерт.

Як повідомлялося, польський парламент 1 лютого ухвалив зміни до закону про ІНП, якими, зокрема, запроваджується кримінальне переслідування всіх, у тому числі й іноземців, за приписування польському народові відповідальності за злочини нацистів у роки Другої світової війни. Законом запроваджується також покарання за заперечення "злочинів українських націоналістів" у роки війни проти громадян Другої Речі Посполитої. Напередодні, 6 лютого, президент Анджей Дуда підписав цей закон. Ухвалені зміни до закону про ІНП, які передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології", викликали широкий резонанс, зокрема, протести в Україні та Ізраїлі, а також стурбованість у США.

Найбільша опозиційна партія в польському парламенті "Громадянська платформа" (РО) зареєструє у парламенті "альтернативний" законопроект про зміни до закону про Інститут національної пам’яті Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ввв Показати IP 7 Лютого 2018 17:59
Ніяк не вплине.Як їздили так і будуть їздити.Як були дешевою робочою силою так і будуть.В моральному плані , звичайно, ще гірше будуть ставитися до українців поляки.Перший крок зроблений, маю на увазі, жовто-блакитний одяг для робітників українців.НАЖАЛЬ !!!
ник Показати IP 7 Лютого 2018 19:49
я предлагаю закрыть польское консульство в луцке..поляки як и кацапы начали вставать с колен..вот пусть у них арабы с кацапами работают. есть много стран где отношение к рабочим достойное..ляхи и кацапы то як серп и молот и ти и ти смердять
історик Показати IP 7 Лютого 2018 20:23
Чи хтось із журналістів взагалі читає закони, про які пише? Закон який є, такий є, але де ви там бачили про судові вироки “за пропаганду бандерівської ідеології”?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus