USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як Яковлев і Моклиця роздавали бюджетні кошти «потрібним» людям

26 Травня 2017 10:48
Луцька міська рада цьогоріч виділила 350 тисяч гривень на розчистку русла річки Стир, однак під час організації цих робіт не обійшлося без знайомств і привілеїв. Виявилося, що одну з ділянок було обстежено спеціально для того, аби укласти договір з конкретним підприємцем – знайомим одного з колишніх заступників міського голови.

Нагадаємо, ще 12 січня цього року під час сесії Луцької міської ради депутати запланували у міському бюджеті 350 тисяч гривень на розчищення русла річки Стир. Цю пропозицію в сесійній залі озвучив депутат Микола Дендіберін, а депутат Євгеній Ткачук його підтримав. Зі слів останнього, на річці займаються луцькі спортсмени, які веслують на байдарках. Проте там чимало повалених дерев, що є небезпечними для спортсменів.

Депутати у сесійній залі проголосували за цю пропозицію і виділили кошти. Головним розпорядником визначили виконком, а роботи організовувати мав відділ екології. Та, як з’ясувалося, процес практично керувався заступниками, причому, частково питання вирішувалося на користь «потрібних» людей.

Два договори з кардинально різною вартістю

У розпорядження Інформаційного агентства Волинські Новини потрапили документи, які стосуються згаданих робіт, зокрема, це укладені договори про надання послуг з видалення зелених насаджень.

Отож, перший договір стосується ділянки в прибережній захисній смузі річки Стир від вулиці Данила Галицького до вулиці Драгоманова. Там, згідно з актом обстеження зелених насаджень, мають видалити 62 дерева. Договір укладений із ТзОВ «Річковий порт «Луцьк», яке разом з тим має заготовити 96 метрів кубічних дров для опалення. Вартість робіт, вказана у договорі – 57 278,94 гривні.
Другий договір уклали з ФОП Спасовським Ігорем Миколайовичем. Ділянка роботи – від вулиці Драгоманова до вулиці Замкової та центрального пляжу. Згаданий підприємець зобов’язався заготовити 69 кубометрів дров та видалити 91 дерево за 126 510 гривень. Щоправда, видаляти дерева запланували із застосуванням альпінійського спорядження. Однак, насправді це не виправдовує, чому вартість в згаданому договорі настільки вища, аніж у попередньому.
До слова, якщо взяти за основу кошторис Спасовського, то ТзОВ «Річковий порт «Луцьк» за його розцінками мав би отримати не 52, а 81 тисячу гривень. Оскільки, на ділянці від вулиці Данила Галицького до вулиці Драгоманова з 62 дерев у 31-го діаметр стовбура до 30 см (500 гривень кожне), у 15 – до 50 см (1000 гривень кожне), у 9 – до 70 см (2500 гривень кожне) і у 8 – понад 70 см (3500 гривень кожне).
Обставини вибору сумнівного підрядника

Що цікаво, обидва договори підписані колишнім першим заступником міського голови Тарасом Яковлевим 29 березня. Це був його останній робочий день на згаданій посаді. Саме того дня депутати звільнили його з посади за його ж заявою.

Про те, що ділянку від вулиці Драгоманова до вулиці Замкової та центрального пляжу віддали Спасовському, який дорожче виконує роботи, невипадково, свідчить ще один документ. Як інформує начальник екологічного відділу міськради Анатолій Гламазда, цю ділянку обстежили на місяць пізніше, аніж решту ділянок. І зробили це за вказівкою іншого колишнього заступника міського голови, який теж звільнився того ж дня - Юрія Моклиці.

Більш того, саме Юрій Моклиця запропонував віддати цю ділянку для розробки підприємцю Спасовському.
До речі, ці двоє – знайомі. До прикладу, у вересні 2016 році Ігор Спасовський був головою оргкомітету легкоатлетичних змагань «Лучеськ півмарафон», який підтримував Юрій Моклиця. Також вони разом організовували «Благодійний забіг святих Миколаїв».

Крім того, вони не раз брали участь в одних і тих самих спортивних змаганнях, квестах, щоправда, в різних командах.

Згадані документи, на жаль, не єдині, підписані заступниками в останній день їх роботи. З власних джерел стало відомо, що 29 березня звільнені заступники підписали стоси сумнівних документів, за наслідки реалізації яких вони нині не відповідають.

ЧИТАТИ ЩЕ: СХЕМИ ЯКОВЛЕВА: КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ В ОБМІН НА КОПІЙКИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Саша Показати IP 26 Травня 2017 10:57
От під*раси! Плювати йому в морду при зустрічі!
до моклиці до Саша Показати IP 26 Травня 2017 20:11
Помулуй нас від таких лапінський "активісті". Земля вони, квартири вони, бурштин вони, ліс вони. Коли це прикратиться.
таке... Показати IP 26 Травня 2017 12:51
Отакі вони, луцькі "праведники", усі такі чесні та принципові, поки не копнЕш глибше..... Усі ск*рвлюються при владі, геть усі... Рекомендую до перегляду фільм "Вбити дракона" режисера Марка Захарова (1988), там усе це дуже чітко, точно і тонко показано.
Анонім Показати IP 26 Травня 2017 13:24
Е факти ще більш кричущі?
чинуші ліниві і безн Показати IP 26 Травня 2017 14:04
Однажды к парикмахеру пришел продавец цветов. Когда мастер закончил стрижку, и пришла очередь оплаты, он сказал: «Я не возьму с вас деньги, потому что до конца недели я работаю бесплатно, на общественных началах, так сказать». Продавец цветов сказал «спасибо» и ушел. На следующий день, когда парикмахер пришел на работу, он нашел у двери записку со словами благодарности и большой букет прелестных роз. Через время к этому же парикмахеру пришел кондитер. После стрижки, когда кондитер уже собирался заплатить за оказанную ему услугу, парикмахер сказал: «Я не возьму с вас деньги, потому что до конца недели я работаю бесплатно, на общественных началах». Кондитер улыбнулся и ушел. А на следующий день парикмахер нашел у двери записку со словами благодарности и десяток ароматных пирожных. Следующим к парикмахеру пришел сенатор. Когда он полез в карман за деньгами, парикмахер ему сказал то же самое, что и другим клиентам: «Я не возьму с вас деньги, потому что до конца недели я работаю бесплатно, на общественных началах». Сенатор обрадовался и ушел. На следующий день, когда парикмахер пришел на работу, его там уже ждали 3 сенатора, десяток депутатов, еще больше их помощников, мэр города, несколько госслужащих, секретарь мэра, супруга мэра и пятеро детей – все пришли на бесплатную стрижку. Именно в этом и заключается главное отличие между нами – рядовыми людьми – и теми «великими», кто нами всеми управляет.
11 Показати IP 26 Травня 2017 14:08
Це ж попередники . Ми нові такого робити не будем .
Так Показати IP 26 Травня 2017 16:55
Стільки вже матеріалів. То може хтось подасть заяву про вчинення кримінального правопорушення та підштовхне чи то прокуратуру, чи поліцію розпочати кримінальне провадження???
СТОП Показати IP 26 Травня 2017 22:07
моклиця хотів бабла срубить
59 Показати IP 27 Травня 2017 11:09
Згідний з "ТАК" . Скільки можна! Яковлев та Яковлев...Якщо винуватий,то посадити треба і на цьому закінчити розмови.
dimon_petr Показати IP 27 Травня 2017 22:39
А до чого тут взагалі чиясь бурна "жовта" (це про ЗМІ) фантазія про договір ?? Так саме фантазія, вигадка чи припущення називайте це як хочете. Є два суб'єкта господарювання, які між собою про щось домовились з відповідними правами та обов'язками. Яким боком хтось може коментувати даний договір ? !!!!!!!!!!!! А якщо і є в когось якісь підозри, то нехай займаються цим компетентні на те органи і дадуть правову оцінку вище згаданого договору !!!!!
Лучанин Показати IP 28 Травня 2017 09:37
Що небудь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus