USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як змінився плавлений сирок «Дружба» та чи можна знайти безпечний продукт у магазинах

22 Листопада 2021 21:36
Легендарний плавлений сирок «Дружба», смак якого українці пам’ятають з дитинства, нині сильно змінився. Знайти справжній та безпечний продукт у магазинах дуже важко. У дієтологів, які тільки чують про сирок «Дружба», волосся стає дибки – настільки шкідливим може бути продукт.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

На полицях магазинів можна побачити багато пропозицій від різних виробників, які обіцяють смачні та корисні сирки «Дружба». Проте це не завжди так. В Україні все менше молока, тому говорити про дотримання рецептури вже не доводиться.

За легендою, сирок «Дружба» придумали ще радянські харчовики. Цей продукт мав стати гідною заміною м’яса для космонавтів. Коли Ілон Маск ще навіть не народився, автори рецептури плавленого сирку вже сподівалися, що їхня розробка стане їжею для космонавтів на Марсі. Тоді сирок виготовляли виключно з продуктів молочного походження (якісних твердих сирів, вершкового масла і сметани з сухим молоком), він був корисним та не шкодив здоров’ю.

Зараз за якісними сирками потрібно полювати, у магазинах продають багато «Дружб», які небезпечно їсти. Дієтологи зізнаються, що коли вони лише чують назву цього сирку, у них стає дибки волосся. Ароматизатори, повне нехтування традиційною рецептурою та, найстрашніше, безліч пальмової олії. Сирки з трансжирами викликають безліч хвороб, серед яких атеросклероз та інші серйозні проблеми з судинами.

Нині смак та якість сирків відповідають лише одному критерію – від таких продуктів можна не померти одразу. Готувати «Дружбу» краще самостійно, вдома точна не буде пальмової олії. Проте якщо дуже хочеться знайти сирок у магазинах, можна провести декілька експериментів.

По-перше, варто звертати увагу на етикетку. Виробники часто називають «Дружбу» не сирком, а сирним продуктом – це вже говорить про те, що продукт може не відповідати рецептурі.

Неякісний сирок не розчиняється у роті, він залишається шматочком, хоча справжній продукт повністю розчиняється. Фальсифікат ліпиться у руках, хоча справжній має кришитися. Такий сирок краще вже дати дітям замість пластиліну, а не їсти. Ще один метод визначення підробки – кип’яток. Якщо сирок з пальмової олії опиниться у гарячій воді, він, ніби пральний порошок, почне красити воду.

А для перевірки продукту на вміст крохмалю потрібен лише йод. Справжній сирок не потемнішає, а ось фальсифікат одразу відреагує на йод тьмяними плямами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олесь Показати IP 23 Листопада 2021 00:42
Та того сирка що був вже невоскресити ...пальмове масло тепер скрізь.
ABC Показати IP 23 Листопада 2021 03:15
Завуальована реклама заводу "Пирятин".
Анонім Показати IP 23 Листопада 2021 08:07
І забули указати ціну тоі дружби та ВАГУ -не 100гр як колись .а лише 75гр.
кин-дза-дза Показати IP 23 Листопада 2021 08:24
Куда шли - туда добрались. Кушайте разнообразное несъедобное. Скоро на пластиковую кашу перейдём, задорого. Это вам не проклятый совок)
Кым Чим в Пук до кин-дза-дза Показати IP 23 Листопада 2021 18:49
Савок процветает в Севернойц Корее. Добро пожаловать совкодр*черы. Только вот не выгониш вас туда. Да что там туда, в паРашку ехать не хотите. Еще есть Венесуела и Куба, там тоже совкод*очеры доработались до голода...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus