USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Затримання Саакашвілі може призвести до завершення президентства Порошенка, – аналітики

10 Грудня 2017 21:29
Через непрофесіоналізм та внутрішньополітичні війни український президент, уряд і парламент вичерпали запас доброзичливості щодо України як західних союзників, так і українців. Людей зараз дуже легко вивести на масові акції протесту, навіть такому дискредитованому політику як Міхеїлу Саакашвілі.

Про це заявив аналітик-міжнародник і колишній речник ОБСЄ Михайло Боцюрків, передає 24 канал.

«Риторика екс-президента Грузії може стати сірником, який розпалить готові до займання емоції пересічних українців. Вони втомились від провалів у боротьбі із корупцією та очікувань реформ», – вважає аналітик.

Особливу увагу західні оглядачі звертають на те, чи після гучних звинувачень на адресу Саакашвілі, його справа не розвалиться у суді. Якщо так станеться, то це може призвести до передчасних виборів. Якщо ж провину Саакашвілі доведуть – це означатиме його політичну смерть.

«Якщо висунуті проти Саакашвілі звинувачення правдиві, це означатиме сумне завершення стрімкої кар'єри Міхеїла Саакашвілі. Якщо ж справа розвалиться, це прискорить проведення нових парламентських виборів, оскільки чинна влада втратить довіру і всередині країни, і за кордоном», – зауважив експерт аналітичного центру Atlantic Council Адріан Каратницький.

Оглядачі закликають Західні країни зайняти принципову позицію щодо президента Петра Порошенка. І відкрито натякають йому на те, що його може чекати доля Януковича. Адже кінець президента-втікача розпочався саме з сумнівних арештів.

Як заявляв раніше Петро Порошенко, ситуація, що виникла останнім часом навколо лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі, не варта уваги міжнародної спільноти.

До слова, раніше народний депутат України Володимир Литвин розповідав, що доля третього президента Грузії Михеїла Саакашвілі буде вирішуватися на міжнародній арені. Ймовірно, Саакашвілі змусять залишити Україну в обмін на припинення переслідувань проти нього.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сергій Показати IP 11 Грудня 2017 01:23
Саауашвілі це повід взяти сокири та вила і піти до олігархів
володя згоранський Показати IP 11 Грудня 2017 18:03
Михо через пару днив отпаде , як листя осиню! Не на того Петьку нарвався! Михо! Чемодан!Вокзал!Грузыя! Михо там тебе чекають! Михо не мути воду в Украини .Тут все путем йде! Вси при влади смиються з тебе ! Михо що ти ще хочеш! Ти втик з Грузыи! тебе нагнали с Одеси! А в Кийови тебе тим билшьше пусть в расход... Як сказци...
ввв Показати IP 11 Грудня 2017 18:08
Дуже цікаво знати: 1.Яким методом достроково позбавлять Порошенка президенства ? 2.В разі "відречення" Порошенка від президенства , хто його замінить ? 3.Наступний Президент України буде мати кришталево чисту репутацію ? 4.Наступний Президент України зможе самостійно, без впливу "стратегічних" партнерів,приймати державницькі рішення ? 5.І останнє , саме головне, чи зможе наступний Президент України зупинити ВІЙНУ ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus