USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

60% волинських підприємців звільнятимуть працівників через карантин

13 Травня 2020 20:21
Близько 38% підприємців Волинської області скоротили або планують найближчим часом скоротити персонал. У довгостроковій перспективі аж 60% підприємств планують звільнити частину працівників.

Про це йшлося під час програми «Тема дня» телеканалу «Нова Волинь».

Виконавчий директор Об’єднання роботодавців Волині Володимир Кривович розповів, що Федерація роботодавців України з 4 до 27 квітня проводила опитування серед дрібного та середнього бізнесу, а також потужних підприємств.

«Результати дуже невтішні. За результатами опитування, зокрема у Волинській області, близько 38% респондентів скоротили або планують у короткотерміновій перспективі скоротити свій персонал. Тобто частина з цих людей уже пішла в центри зайнятості, а частина – поки перебуває у відпустках за власний рахунок. А в довготерміновій перспективі, протягом 1–3 місяців, скорочення планують близько 60% опитаних», – повідомив Володимир Кривович.

Він додав, що прогнозоване падіння ВВП унаслідок кризи становитиме близько 4–9%.

«Ці статистичні дані збігаються зі статистикою наших іноземних партнерів, – відзначив Володимир Кривович. – Кроки, які роблять багато держав-сусідів, дозволять мінімізувати наслідки для бізнесу. Наприклад, падіння ВВП Польщі планується на рівні 1–2%. Багато наших партнерів-сусідів фактично завалюють бізнес коштами: відкриті кредитні лінії, безвідсоткові лінії, лізингові кроки. На превеликий жаль, ми, зокрема у Волинській області, повинні йти до держави, пропонувати їй ті чи інші кроки, аби врятувати бізнес. Хоча, на мою думку, повинно бути навпаки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Василь Показати IP 13 Травня 2020 21:15
Думаю якщо Шмигаль в такому вигляді ще "покарантинить" то ж@#$ на буде точно. Особливо сфері послуг.
Анонім Показати IP 13 Травня 2020 21:46
Це тільки початок цього дурдому.
правдива Показати IP 13 Травня 2020 21:51
Це і так зрозуміло і таке не тільки в Україні, а в усьому світі, так що змиріться і терпіння всім нам(вам) тільки не нагнітайте, а шукайте вирішення проблем у мирі!
Не байдужий до правдива Показати IP 14 Травня 2020 07:13
Не треба порівнювати нашу бідну Україну з усім світом.У нас безробітним ніхто толком не допомагає
Бульба Показати IP 13 Травня 2020 23:59
Росія, Польша, Німеччина заманить до себе!!! От куди дивиться влада!!!??? Знищує малий і середній бізнес!!! Мені страшно говорити!! Але це початок кінця цієї країни!!
до Василь Показати IP 14 Травня 2020 00:57
До чого тут Шмигаль? він просто змінщик в тяжкі часи. На нього начепили роль кризового менеджера. Не впорається, а малоймовірно що впорається, занадто складна у нас ситуація, то навряд чи затримається на своїй посаді більш як на півроку. Зараз всюди опа, якщо не помітили,не лише в нас. Просто розмір цієї опи різний. В США - найпотужнішій економіці світу - понад 20 млн людей втратили чи найближчим часом втратять роботу через коронавірус. Американські ЗМІ та економісти вже називають цю кризу найбільшою з часів Великої Депресії 30х років. Шмигаль зараз пробує балансувати на межі між загрозою масової захворюваності в Україні і крахом економіки. Чи може вважаєте що все це фейк, епедемії в світі нема, і вірус не страшніше звичайного сезонного грипу? Бо є й такі вже настрої, і немало, як не дивно. Хоробрі на словах, а радше просто дурні. Чи просто життя набридло. По 30000 трун за 2 останні місяці в Італії, Іспанії, Великобританії, в кожній - недостатній аргумент, щоб ставитись серйозно до карантину? Інша справа, що економіка в нас дійсно дуже слабка. Для багатих країн криза теж болюча, але в них є великі резерви на чорний день, і держава має чим підтримати бізнес. І підтримує по повній. Мільярди вже вливають в свої економіки заможні країни ЄС, щоб зменшити негативний вплив пандемії. Наприклад, Німеччина планує вкласти найближчим часом 150 млрд євро в свою економіку. На жаль, ми бідна країна, практично без резервів.
Сторонній Показати IP 14 Травня 2020 14:57
Яка мета карантину незрозуміло. вакцини немає.Так карантин може і рік тягнутись. А що в результаті- повернення до 90-х років і бартерів.І як результат-ще одна революція. Бунти вже потрошки починаються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus