USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Анатолій Грицюк втішений, що з місцевих бюджетів не забиратимуть грошей «як при Кравчуку і Кучмі»

10 Вересня 2009 11:11
«Революцією у місцевому самоврядуванні» назвав голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк намір уряду змінити систему формування місцевих бюджетів. Про це 10 вересня інформують «Волинські Новини».
 
«Не секрет, що практика формування місцевих бюджетів, закладена ще при президентах Кравчуку і Кучмі, передбачала майже повне забирання грошей з місцевих бюджетів, спрямування їх до Києва. При цьому на слабкі плечі  громад перекладалися серйозні зобов’язання з утримання доріг, шкіл, лікарень і так далі. Якщо ж грошей не вистачало, доводилось із протягнутою рукою їхати до столиці. Тому сьогоднішні ініціативи прем’єр-міністра не просто своєчасні. Це – революція у місцевому самоврядуванні. Адже раніше ми мали зобов’язання на місцях з утримання соціальної інфраструктури, але практично не мали фінансової влади. Уряд хоче нам таку фінансову владу надати», – каже Анатолій Грицюк.
 
Голова Волиньради вважає, що зростання ресурсу місцевих бюджетів в 2010 році  на 12,2 мільярда гривень – це те, що буде додатково віддано селам, селищам, містам. «Для прикладу можна навести  цифру 1,5 мільярда гривень – це те, що бюджет завжди «з барського плеча» давав на соціально-економічні видатки. І вся країна раділа і дякувала. Сьогодні уряд готовий віддати 12,2 мільярда гривень», – каже голова Волиньради.
 
Довідково:
 
На Всеукраїнській нараді з питань розроблення нових підходів до формування взаємовідносин державного та місцевих бюджетів у 2010 році прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що у наступному році за рахунок перерозподілу грошей з державного бюджету на місцевий рівень бюджети сіл, селищ та міст отримають майже на 70% більше доходів. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 10 Вересня 2009 12:13
Тепер будемо пакувати у сумку угрі та їхати до Києва за грішми.Ось яку децентралізацію влади та надання більших повноваженнь місцевому самоврядуванню проводить Премєр.
Анекдот Показати IP 10 Вересня 2009 13:32
Судьбой тигренка, подаренного Тимошенко в Скадовске, обеспокоены гринписовцы. Говорят, она по привычке начала кормить его обещаниями.
Конкретно Показати IP 10 Вересня 2009 14:28
Тимошенко може пообіцяти 120% віддавати на місця (100% місцевих, 20% кредитних) лиш би такі як Грицюк мали хоч щось сказати. Та цього не буде бо: 1. Олігархи які фінансують нашу цяцю отримують грошикі бюджетні централізовано. 2. Виникає проблема дотаційних областей, а це переважно західні області. 3. При відсутності адміністративної реформи гроші на рівні сільської ради залишати не ефективно не говорячи вже про те що їх там нема.
Лучанин Показати IP 10 Вересня 2009 14:43
Для Конкретно. То всі кричали, що нас у лютому чекає дефолт і невиплата пенсій та зарплат бюджетникам. То потім галасували, що це станеться в квітні, травні і т.д. Не сталось. Тоді давай репетувати, що україна не розрахується за газ. Кричали щомісяця і щомісяця замовкали. Тепер знову шукають, що ж то вона робить не так. Тут можна сперечатися, точка зору селян: тільки ЗА, але я хотів би звернути увагу на слові РОБИТЬ. Вона хоч щось робить, а решта лише думає, якби завалити Україну, щоб у її руїнах загинула Юля. Не дочекаєтесь. А якщо ви не бажаєте щоб говорили "такі як Грицюк" (які?), то говоріть ви. Тільки говоріть, а не поливайте все і вся жовччю. Підтримайте ту, яка реально працює для країни, а не на її знищення. А говорити під руку хірургу, що ця операція може викликати у хворого певні рецидиви і мати наслідки можна. інша справа, що якщо хворого не лікувати, то кінець лише один - летальний. Чи цього ви хочете? Думаю, що ні.
Конкретно Показати IP 10 Вересня 2009 15:59
Кожен з нас щось робить. Кожен з нас щось говорить. Не в кожного з нас те що говорить співпадає з тим що робить. Я зобовязаний займати активну позицію як і багато небайдужих людей в висвітленні того чи співпадає те що з тим що лунає з вуст державних керманичів бо:а) вони живуть і розпоряджаються податками які сплачую в т.ч. і я б) від того що вони говорять і роблять залежить життя українців. Так ось, було помічено що те що цяця говорить не співпадає з тим що вона робить: а) криза в Україну не зайде-зайшла і гарно себе почуває; б) з реклами " поверніть нам кризу Тимошенко бо пальне тоді було по..."- повернули пальне подорожчало в 2-а рази і я прогнозую до кінця вересня буде на рівні 8.30 за 95-й. в) Юліна 1000 пенсіонерам вилилась в інфляцію і була одним із чинників що підтримали маховик світтової кризи на українських теренах; г) підтримка підприємців цяцьою виявилась у введення додаткових щомісячних відрахувань до пенсійного фонду. Тобто на практиці кожен "базарник" повинен щомісяця доплачувати приблизно 200 грн. і це в час кризи. Доречі, якщо потрудитись скласти розрахунок яку суму можна накопити на пенсію відкладаючи по 200грн. і кладучи на депозит або в інші форми зберігання то одні %-і будуть за 15 років більші ніж середня пенсія сьогодні. Якщо Вам потрібна така динамічна таблиця пишіть на [email protected] з позначкою "пенсія" скину безкоштовно. д) Кредити з МВФ віддавати доведеться молодому поколінню, а використані вони олігархами за допомогою цяці. е) що стосується газу то ми ще не оплачуємо його собівартості в наших домівках але прийде зима і після виборів, якщо ще не в грудні ми дізнаємось у яку суму кожному з нас обходиться "таємничий контракт" ... Я не ідеалізую інших керівників держави чи області, але цяця зробила багато какі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus