USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бібліотеки мають бути сучасними, наповненими україномовним продуктом, – волинська нардепка

8 Вересня 2021 22:08
Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроєкт № 5002 «Про бібліотеки і бібліотечну справу». 238 голосів «ЗА».

Під час виступу у ВРУ народна депутатка Ірина Констанкевич, членкиня групи «Партія «ЗА Майбутнє» наголосила, що потреба реформування бібліотечної галузі назріла давно. А виклики децентралізації, цифровізації, криза з читанням вимагають оновлення законодавства, йдеться на фейсбук-сторінці нардепки.

«Депутатська група «Партія «За майбутнє» підтримує законопроєкт № 5002, адже законодавчий акт, по-перше, покращить врегулювання відносин у бібліотечній галузі; по-друге, забезпечить законодавче підґрунтя для повноцінного функціонування бібліотечної системи; по-третє, створить дієвий механізм реалізації прав громадян на рівний і вільний доступ до інформації. Проєкт Закону дасть початок системній модернізації мережі бібліотек», – розповіла Ірина Констанкевич.

Політикиня вважає, що бібліотеки потрібно наповнити україномовним продуктом, у першу чергу для дітей: книги, аудіо, відеопродукція. Книгозбірні мають бути сучасними, «живими», орієнтованими на розвиток українського молодого читача.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Вересня 2021 08:16
Якість україномовного продукту запитань не породжує?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus