USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Біля «Печерських саун» та на території ДКП «Луцьктепло» – гори сміття. ФОТО

23 Червня 2009 10:40
Державна екологічна інспекція у Волинській області провела 37 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері користування та охорони земель. 9 посадових осіб та громадян оштрафовано на загальну суму 1,751 тисячі гривень, – 23 червня інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомили у Держекоінспекції у Волинській області, встановлено, що головою фермерського господарства «Ставеччина» Степаном Чабаном (село Шкурат Мельницької сільської ради Ковельського району) на земельній ділянці, яка надана йому в постійне користування для ведення селянського фермерського господарства, на землях сільськогосподарського призначення проводилась розробка торфу на глибину до 2-х метрів. Видобування торфу проводилось для господарських потреб фермерського господарства згідно з технологією вирощування грибів. Проте проектна документація щодо вибору земельної ділянки під розробку торфу для власних господарських потреб з подальшим проведенням технічної та біологічної рекультивації вироблених площ не виготовлена, відсутні погодження з територіальними органами Мінприроди, згідно зі статтею 23 Кодексу України «Про надра» про видобування торфу механічними засобами.
 
У зв’язку з відсутністю проектної документації та погоджень з відповідними органами головним державним інспектором у Волинській області Олегом Кіндером прийнято рішення про тимчасову призупинку розробки торфу фермерським господарством «Ставеччина» для власних потреб на землях сільгосппризначення.
 
За використання земель не за цільовим призначенням та невиконаня  їхнього природоохоронного режиму голову фермерського господарства Степана Чабана притягнуто до адмінвідповідальності у вигляді штрафу на суму 255 гривень та пред’явлено претензію на відшкодування збитків, завданих державі внаслідок нецільового використання земель сільгосппризначення, на суму 0,637 тисячі гривень.
 
На клопотання заступника міського голови, директора департаменту ЖКГ Луцької міської ради Владислава Стемковського проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства у прибережно-захисній смузі річки Сапалаївка біля комплексу «Печерські сауни». У ході перевірки виявлено несанкціоноване сміттєзвалище, яке утворилося в результаті вивозу приватним підприємцем Валентином Синельниковим побутових та будівельних відходів з домішками ґрунту з території комплексу «Печерські сауни» для ремонту підпірної стіни. Внаслідок складування відходів на відкритому ґрунті спричинено засмічення земельної ділянки, чим завдано державі щкоду на суму 506272,08 гривні.
 
Приватного підприємеця Синельникова за самовільне зайняття земельної ділянки, невиконання природоохоронного режиму використання земель та їхнє засмічення притягнуто до адмінвідповідальності у вигляді штрафу  на суму  340 гривень.
 
Матеріали перевірки по факту виявленого порушення з проведеними обрахунками розмірів шкоди, заподіяної внаслідок засмічення земельної ділянки та її самовільного заняття,  передані до Волинської обласної прокуратури для прокурорського реагування.
 
За засмічення земель твердими побутовими відходами пред’явлено 2 претензії на загальну суму 37,105 тисячі гривень.
 
Підрозділи ДКП «Луцьктепло» засмітили побутовими та будівельними відходами три земельних ділянки, які перебувають у постійному користуванні підприємства для обслуговування котелень. За актами обстеження засмічених земельних ділянок загальна площа засмічення становила майже 35 квадратних метрів, об’єми засмічення – приблизно 7 «кубів».
 
Таким чином на території Луцької міської ради в результаті самовільного розміщення побутових відходів, у місцях, не передбачених для цього, завдано збитки державі в сумі  31427,61 гривні. За порушення правил поводження з відходами до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму 85 гривень притягнуто начальника котельні Івана Панащука та майстрів дільниць котелень В’ячеслава та Юрія Ющуків.
 
В смузі відводу, автомобільної дороги Ковель – Жовква на ділянці площею понад тисячу «квадратів» філією «Володимир-Волинська ДЕД» ДП «Волинській облавтодор» проводилася розробка піщаного ґрунту для посипання доріг в зимовий період без наявності будь-яких погоджувальних документів спеціально повноваженими органами. Матеріали по факту нецільового використання земель транспорту та самовільного зняття родючого шару ґрунту з проведеними обрахунками шкоди, завданої державі, яка становить 2396,16 тисячі гривень, передані у Володимир-Волинську міжрайонну прокуратуру. Крім того, начальника філії Миколу Хільчука притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму 255 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонімз Показати IP 23 Червня 2009 12:01
Цитата-1: ...чим завдано державі щкоду на суму 506272,08 гривні. Цитата-2: ....притягнуто до адмінвідповідальності у вигляді штрафу на суму 340 гривень. Аж смішно робиться коли читаєш таке, за шкоду на 506272,08 грн заплатив 340 грн штрафу... Без коментарів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus