USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Бондар і Пиза не пішли в Комітет порятунку нації і держави, бо там БЮТ

6 Травня 2010 14:12
Один з очільників обласного Комітету порятунку нації і держави – депутат обласної ради і голова партії «За Україну!» в області Ігор Гузь 5 травня на спільній прес-конференції співголів Комітету публічно засудив той факт, що партія «Фронт змін» досі на Волині не увійшла до Комітету, разом з тим позиціонуючи себе як опозиційну.

«Наш комітет відкритий для усіх політичних партій і громадських організацій, які не з гідні з діями Віктора Януковича. Але я хочу відзначити, що мені неприємно, що представники такої політичної партії – це моя точка зору – як «Фронт Змін», не відвідали і не взяли участь в нашому комітеті національного порятунку» - говорив Гузь перед журналістами.

«За Яценюка проголосувало майже 7% виборців. …Я вважаю, що виборці Яценюка не одобряють дії Януковича. Тому я закликаю лідерів місцевого «Фронту змін» долучитися до комітету» - казав Ігор Гузь.

«У нас (представників партій, що увійшли до Комітету – «ВН») перед тим була складна історія взаємостосунків. Ну ні для кого не секрет взаємостосунки Гузя і Грицюка в обласній раді попередні 4 роки. Але повірте мені, коли постало питання захисту інтересів (нації і держави – «ВН»), я готовий протягнути руку не тільки Грицюку, а будь-кому, хто буде захищати. Я переконаний, що це має об’єднувати різні політичні партії. Коли ми покажемо єдність, - а ми тут на Волині уже показали єдність – ми будемо гарантувати успіх» - зазначав Гузь.

На запитання, чому у комітет не увійшов Володимир Бондар – очільник Єдиного Центру на Волині, - керівники комітету відповіли, що Бондара «інформували і запрошували» у склад Комітету. «А це вже проблема Володимира Нальковича Бондара, оприділитися, де він» - зазначив співголова комітету, голова ВО «Свобода» на Волині Анатолій Вітів. Нашоукраїнець Володимир Карпук при цьому додав: «Надалі будемо працювати, будемо спілкуватися».

Наступного дня, 6 травня очільник «Фронту змін» на Волині Олександр Пиза і а головний волинський «єецівець» Володимир Бондар пояснили «ВН», чому їх нема серед учасників Комітету порятунку нації і держави.

Так Пиза зазначив, що «фронтовики» не увійшли до об’єднання, так як самі зараз виробляють стратегію опозиційного уряду і не хочуть «мітингами, криками протестувати проти неправильних дій влади».

«Ми не хочемо, аби одна з сил керувала іншими в опозиції. Бо воно виглядає як не щира, не дієва сила», - зазначив Пиза. Лідер волинського «Фронту змін» додав, що, кажучи це, він має на увазі Блок Юлії Тимошенко.

На думку Олександра Пизи опротестовувати суперечливі дії влади можна лише «в легітимний спосіб», а масовими демонстраціями нічого не змінити.

Поки що долучатися до комітету не збирається і Володимир Бондар та його Єдиний Центр. «Мені не зовсім зрозумілі цілі цього комітету. Безперечно треба робити кроки, які пов’язані з тим, аби влада не нехтувала конституційними принципами. Але я боюся, що такий комітет створений під конкретну особу, а не для створення або подолання певної мети. Я боюся цього», - зазначив Бондар.

«Ми одного диктатора ризикуємо змінити на іншого. Я не маю когось конкретно на увазі. Вважаю, що мають прийти нові імена. Люди, які уособлюють або намагаються посідати перше місце в опозиції не дають пройти новим іменам. Суспільство повинне висовувати новий лідерів. Бо ті, які були, маючи всі можливості – я маю на увазі Віктора Андрійовича (Ющенко, - «ВН»), Юлію Володимирівну (Тимошенко, - «ВН»), Славу Кириленка – не змогли забезпечити тих принципів за які вони боролися чи декларували», - сказав Бондар.

В той же час, долучатися до опозиційних рішень наприклад, облради Бондар готовий.

На запитання про те, чи будуть «Фронт змін» і Єдиний Центр вдаватися до протидії новому керівництву Волинської облдержадміністрації, готовність до чого не раз декларували керівники обласного Комітету порятунку нації і держави, Пиза І Бондар відповіли майже однаково: зазначили, що не будуть діяти за принципом «опозиція заради опозиції».

Довідково:

30 квітня був створений Волинський обласний Комітет порятунку нації і держави. До нього увійшли лідери понад 30 політичних партій та громадських організацій Волині.
Комітет очолили чотири співголови: народні депутати Євген Кирильчук (БЮТ) та Володимир Карпук («Наша Україна»), голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів та голова Волинської обласної організації партії «За Україну!» Ігор Гузь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Цуценюк Показати IP 6 Травня 2010 14:49
"На думку Олександра Пизи опротестовувати суперечливі дії влади можна лише «в легітимний спосіб»": тобто Фронт змін вирішив так зализати задницю Янику, щоб той сам відмовився від влади
кілер Показати IP 6 Травня 2010 16:07
У цьому комітеті своїх гівнюків досить...
goodok Показати IP 7 Травня 2010 00:59
Та гівнюки там кругом. Ви помітили, що в цій статті вже сказано, для чого створено комітет порятунку... Цитую: "Наш комітет відкритий для усіх політичних партій і громадських організацій, які не згідні з діями Віктора Януковича." Запрошують не тих, хто хоче рятувати Україну, а лише тих, хто проти Януковича. Припустимо, що Януковича змінять), а далі? Нові дупи займуть теплі крісла, і знову заб'ють на весь народ!
yav Показати IP 7 Травня 2010 12:07
терміново треба створювати Комітет порятунку від "Комітету національного порятунку"!!!!!
Нікомуневірю Показати IP 10 Травня 2010 21:40
А що заваджало Ющенку президенту, Юльці прем'єру, та Яценюку - голові парламенту дбати про УКРАЇНУ!!!??? як тепер Янукович і Со дбають про РОССІЮ???!!!
OrestN Показати IP 12 Травня 2010 16:45
Дивитись на цей бардак - вже сил не має! Терпець порветься і народ змете гнилую владу геть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus