USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Будувати житло для студентів у Луцьку вузам дозволять по спроможності, а помешкання для викладачів – по «державності»?

22 Квітня 2009 11:05
Сьогодні, 22 квітня, відбулася чергова зустріч представників волинських вузів з Луцьким міським головою Богданом Шибою щодо питання будівництва у місті студмістечка, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Насамперед міський голова нагадав про лист до Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та голови Волинської облдержадміністрації Миколи Романюка, у якому йдеться про передачу на баланс Міністерству освіти колишнього військового містечка по вулиці Володимирській, яке наразі перебуває на балансі Міністерства юстиції.
 
Тільки після того, як така процедура передачі здійсниться, можна буде рухатися далі. Проте уже зараз можна думати над виготовленням проектно-кошторисної документації на побудову студмістечка, аби, як тільки закінчиться криза, одразу приступити до діла, – зазначив пан Шиба.
 
Також градоначальник сказав, що питання будівництва потрібно винести на розгляд сесії міської ради, щоб гарантувати прийнятим рішенням фінансування майбутніх проектних робіт.
 
Проте деякі зауваження виникли у представників вузів. Наприклад, цікавило їх те, яким чином визначатиметься, де і якого вишу буде ділянка. Також представникам приватних вузів не сподобалася ідея Богдана Шиби щодо виділення половини площі по Володимирській для будівництва житла для студентів – по спроможності кожного вузу, а іншої частини площі – на побудову помешкань для викладачів державних вузів та вчителів загальноосвітніх шкіл міста.
 
За словами приватників, така ідея є нечесною, оскільки всі викладачі повинні мати рівні права. Натомість міський голова зауважив, що «я представляю інтереси держави, бо я за них відповідаю». За його словами, треба йти за законом, який саме й передбачає виділення частини житла для державників, оскільки фінансування йтиме з держбюджету.
 
«Прокурор не спить», – сказав градоначальник. Проте пізніше він додав, що все ж потрібно шукати виходи і, по можливості, допомогти з житлом викладачам приватних вишів.
 
Однак міський голова наголосив: наразі основним питанням є саме передача військових містечок на Володимирській на баланс Міністерства освіти. Уже далі, за його словами, вузи домовляться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus