USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через збільшення тарифів «Укрпошти» райони Волині можуть лишитися без преси

4 Вересня 2018 14:52
Через недолугу політику сьогоднішніх керівників районні періодичні видання опинилися в особливо скрутній ситуації. Так, нещодавно на адресу народного депутата Ірини Констанкевич надійшло звернення від колективу районної газети «Нове життя» щодо вирішення питання, яке стосується незадовільної роботи та постійного підвищення тарифів на поштові послуги із доставки періодичних видань «Укрпоштою».

Із депутатським зверненням Ірина Констанкевич звернулася до Міністра інфраструктури Володимира Омеляна, йдеться на сайті нардепа.

«В усіх областях, в тому числі й Волинській, у сільській місцевості масово закриваються відділення поштового зв’язку. В деяких селах Любешівського району взагалі відсутні листоноші, оскільки люди відмовляються працювати через мізерну заробітну плату. На фоні цього, окрім постійного подорожчання газетного паперу «Укрпошта» стрімко піднімає тарифи із доставки періодичних видань, проте жодного разу не оприлюднювала розрахунків складових собівартості своїх тарифів», - йдеться у депутатському запиті.

Однак, у міністерстві запевняють, що ПАТ «Укрпошта» встановлює оптимальні режими роботи відділень поштового зв’язку з урахуванням попиту населення, навантаження обсягів наданих послуг певними відділеннями. Разом з тим, тут переконують, що ПАТ «Укрпошта» вже розпочало роботу над втіленням проекту «Сільське відділення» та обіцяють доступність послуг поштового зв’язку в населених пунктах та комп’ютеризації пересувних відділень, однак, як кажуть «обіцяного три роки чекають».

Допоки у селі чекатимуть обіцяного «покращення», тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою вже збільшили на 49 відсотків та введення їх в дію поетапно:

1 етап – на період до 31.12.2018 року включно передбачає підвищення рівня тарифів порівняно з діючим у середньому на 24,7% та застосування їх на передплату видань з доставкою з 1.07.2018 року.

2 етап – на період з 1.01.2019 року передбачає підвищення рівня тарифів порівняно з першим етапом на 19,2% та застосування їх на переплату видань з доставкою з 01.01.2019 року.

Тож

ймовірність того, що періодичні видання скоро відійдуть у минуле, незабаром може стати реальністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus