USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дешевша картопля, дорожчий інтернет та ліки: як змінились ціни в Україні

13 Жовтня 2020 20:25
Сповільнилося зростання цін на більшість молочних та м'ясних виробів, продуктів з риби та кондитерських виробів.

Темпи зростання вартості послуг також сповільнилися. Посилення карантинних обмежень в окремих областях стримувало подорожчання послуг закладів громадського харчування, готелів, спортивних установ, салонів краси, курсів іноземної мови, оренди житла, повідомляють у Національному банку, пише Gazeta.ua.

Подорожчали телекомунікаційні послуги й вища освіта.

Ціни на непродовольчі товари повернулися до зростання. Зокрема, зросла вартість автомобілів, ліків та інших медичних товарів. Також скоротилися темпи падіння цін на товари тривалого вжитку – побутову техніку та електроніку.

Здешевлення одягу та взуття навіть пришвидшилося. Це може пояснюватися наявністю у підприємств запасів попередніх колекцій і слабшим попитом на ці товари з огляду на дистанційні умови роботи та навчання.

Ціни на сирі продукти харчування повернулися до зниження. Завдяки новому вищому врожаю продовжила дешевшати картопля. Розширення пропозиції і тепла погода у вересні суттєво пригальмували подорожчання фруктів, зокрема яблук і кавунів. Нарощення імпорту сприяло подальшому зниженню цін на банани. Сповільнилося зростання цін на молоко та м'ясо.

Зростання адміністративно регульованих цін прискорилося. Повернулися до зростання в річному вимірі внутрішні ціни на природний газ. Продовжила зростати вартість тютюнових виробів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
інші пенсіонери Показати IP 14 Жовтня 2020 08:23
З епохою бідності покінчено! Дорожчають ліки- це половина бюджету! На все останнє пенсіі не вистачає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus