USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Діти війни можуть отримати доплати до пенсії лише як борг Пенсійного фонду

18 Лютого 2009 16:20
Судові справи щодо доплат до пенсії дітям війни лише збільшують борги пенсійних фондів та збитки судових установ. Це питання обговорювали на семінарі із головами первинних організацій ветеранів та інвалідів міста, який відбувся в департаменті соціальної політики Луцької міськради 18 лютого, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Про специфіку нарахування доплати до пенсії дітям війни розповіла начальник відділу нагляду за правильністю призначення (перерахунку) та виплати пенсії Ганна Ярош. За її словами, нарахування ведуться із січня 2006 року. Згідно зі змінами, які вводилися у відповідний закон, за період до 2009 року особа цієї категорії може відсудити у Пенсійного фонду України приблизно 1,4 тисячі гривень. Однак вона зазначила: ця сума лишиться боргом установи і не буде виплачена, доки це не буде передбачено бюджетом.
 
Голова Луцької міської організації ветеранів України Валерій Севрюков розповів, що позови до суду з цих питань також не приносять користі установі. Як він дізнався від представника судової гілки влади, заява пенсіонера коштує 2,75 гривні. А диск, на який записують засідання суду, обходиться кожного разу в суму 3,5 гривні. Тобто велика кількість позовів завдає установі лише збитків. Окрім того, через велику зайнятість судів справами дітей війни відкладаються в часі розгляди більш нагальних судових справ.
 
Також присутні отримали консультації від працівників департаменту соціальної політики щодо інших питань. Їх цікавили пільги по оплаті комунальних послуг, у яких випадках надається одноразова грошова допомога, як отримати безкоштовно ортопедичні засоби ти інше.
 
А наприкінці зустрічі Валерій Севрюков прочитав своїм колегам поради психолога, як вижити в умовах кризи, та побажав вдало ухилятися від неврозів з допомогою любові й терпіння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus